Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Χειροκροτούν» τα αντιμεταναστευτικά μέτρα

Γρηγοριάδης Κώστας

«Εδώ και χρόνια οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μαζί με το μεταναστευτικό και το αντιρατσιστικό κίνημα αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση και την κοινωνική εξίσωση των μεταναστών, ταυτόχρονα με τον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία. Με βάση αυτήν τη λογική, τόσο η αναγνώριση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών όσο και η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τους μετανάστες αποτελούν αναγκαία βήματα προς μια τέτοια κατεύθυνση».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ανακοίνωση του ΣΥΝ, με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους μετανάστες. Και τα λέει αυτά, όταν ξέρει πολύ καλά ότι το μέτρο της απόκτησης ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη χώρα μας βάζει ως προϋπόθεση την 5ετή νόμιμη διαμονή των γονιών των μεταναστόπουλων. Αυτό, όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων μεταναστών, αλλά το εντείνει, αφού διαιωνίζει την παρανομία και το κυνηγητό αυτών των ανθρώπων.

Ξέρουν, επίσης, ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών, πρωταρχικό ζήτημα δεν είναι η αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές. Αλλά το σταμάτημα της καταστολής στα σύνορα και το εσωτερικό της χώρας, που σχεδιάζεται από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω του μηχανισμού της ΦΡΟΝΤΕΞ. Κι όμως. Αυτά τα μέτρα τα χειροκροτούν και τα χαρακτηρίζουν «βήμα» για νομιμοποίηση και κοινωνική εξίσωση των μεταναστών. Δίνουν και μ' αυτόν τον τρόπο το ελεύθερο στην κυβέρνηση να τραβάει ανεμπόδιστα την επικοινωνιακή κουρτίνα για να σκεπάσει τη βαθιά αντιμεταναστευτική πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ