Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Ξεχωριστή η συμβολή της ΚΝΕ

Κατά 45% έχει καλύψει το πλάνο της η Οργάνωση

Ορισμένα από τα εξώφυλλα των τετραδίων που διακινεί η ΚΝΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ
Ορισμένα από τα εξώφυλλα των τετραδίων που διακινεί η ΚΝΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ
Δυναμικά στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ έχουν μπει οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες. Τα αποτελέσματα, ήδη, αποτυπώνονται στο ποσοστό κάλυψης του πλάνου της ΚΝΕ, το οποίο φτάνει το 45%. Εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση, κάτι που δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τη νεολαία.

Οπως δήλωσε στον «Ρ» η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, «η ανταπόκριση της νεολαίας είναι και μια πρώτης τάξης απάντηση στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα. Τα μέλη της ΚΝΕ βγαίνουν, πραγματικά, με όρους αντεπίθεσης και μαζί με το κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση συζητούν για κάθε θέμα που απασχολεί τους νέους, προβάλλοντας τις θέσεις του ΚΚΕ.

Κάθε οργάνωση σχεδιάζει τη δουλειά της. Οπου υπάρχει καλό σχέδιο και καθημερινός έλεγχος της δουλειάς, μετράμε σημαντικά αποτελέσματα. Η μάχη της οικονομικής εξόρμησης συνδέθηκε με το πλατύ άνοιγμα που έκανε η ΚΝΕ για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Παράλληλα, αναδεικνύεται η ανάγκη για την προσφορά κόκκινων μεροκάματων.

Οι Οργανώσεις παίρνουν πρωτοβουλίες για την κάλυψη των πλάνων τους, συνδυασμένα με τα σύνθετα πολιτικά καθήκοντα της συγκεκριμένης περιόδου. Μια απ' αυτές τις πρωτοβουλίες, είναι τα τετράδια με καλαίσθητα εξώφυλλα που εξέδωσε η ΚΝΕ. Εξώφυλλα για τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με την Κόκκινη Σημαία στο Ράιχσταγκ, με τον Γιάννη Ρίτσο ή με θέμα την αλληλεγγύη στην Κούβα. Τα τετράδια αυτά είναι και ένα μέσο για να σπάσει ο αντικομμουνισμός στα σχολεία και στις σχολές.

Μια ακόμη ξεχωριστή πρωτοβουλία είναι αυτή της Νομαρχιακής Οργάνωσης Γερμανίας, η οποία έχει βγάλει κάρτες με το στίχο του Φ. Λάδη "Εστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα, μη γράψτε τ' όνομά μου, μόνο τ' αρχικά μου". Τέλος, με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου, οι Οργανώσεις προετοιμάζονται και για αγωνιστικά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ