Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προετοιμάζουν και φορολογική επέλαση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ βάσης απαιτείται για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα δηλώνει - αποφασιστικά - ο υπουργός Οικονομίας που θα μας φέρει και σχετικό νομοσχέδιο το συντομότερο.

Πάντως, στα μέτρα που ανέφερε ούτε κουβέντα, ούτε νύξη γίνεται για τα κέρδη των Ανώνυμων Εταιρειών. Φαίνεται πως αυτό δεν είναι ...«διεύρυνση», παρότι εκεί βρίσκονται τα λεφτά.

Ομως, αν δε φορολογηθούν αυτοί ...ποιος μας μένει; Η απάντηση, νομίζουμε, είναι κάτι παραπάνω από προφανής.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΤΑ ...ΜΑΖΕΥΕΙ - όπως διαβάζουμε - η Ιερά Σύνοδος για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας. Εκεί που έλεγε πως θέλει να φορολογηθεί χωρίς πρόβλημα, τώρα διευκρινίζει πως εννοούσε ...μόνο για το 2009.

Φαίνεται, τα έβαλαν κάτω και τους βγήκαν πολλά, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει ...ο «επιχειρηματίας» μέσα τους.

Αλλωστε, δεν κοιμόταν και ποτέ! Γιατί από «ιερές μπίζνες» άλλο τίποτε, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται επιχειρηματική δράση. Αιολικά πάρκα στη Σκύρο, γήπεδα γκολφ στο Βόλο, επινοικιάσεις χωραφιών και κτιρίων, ξενοδοχεία...

Βλέπετε, οι ...ελευθερίες για την επιχειρηματική δράση που έχουν θεσμοθετηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εξαιρούν κανέναν.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, στις πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, δεν είπε βέβαια και καμιά ...καλή κουβέντα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Δεν είπε, όμως, και καμιά κακή!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάλι, βρέθηκε να είναι τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας.

Να υποθέσουμε, μήπως, ότι μετά από ένα καλό παζάρι, μια καλή συνεννόηση, όλα λύνονται και όλα μπορούν να γεφυρωθούν;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ