Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προτάσεις για Εξεταστικές Επιτροπές

Προτάσεις για τέσσερις Εξεταστικές Επιτροπές, που αφορούν τις υποθέσεις της «Ζήμενς», του Χρηματιστηρίου, των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και του Βατοπεδίου, προωθεί το ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά τις τρεις πρώτες προτάσεις, κατατέθηκαν χτες και υπογράφονται από 128 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με το άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σημείωσε: «Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί υπέρ της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των σκανδάλων από τη Βουλή και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, ζητήσαμε να γίνεται η παραπομπή για εξέταση από μικρότερο αριθμό βουλευτών και να μην εξαρτάται η παραπομπή από τη θέληση ή όχι της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Οπως προβλέπεται από τον κανονισμό, οι προτάσεις θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης. Οι προτεινόμενες εξεταστικές επιτροπές μπορούν να καταλήξουν αποκλειστικά στην απόδοση πολιτικών ευθυνών, αφού τα πιθανά ποινικά αδικήματα πολιτικών προσώπων και για τις τρεις υποθέσεις έχουν ήδη παραγραφεί. Από αυτή τη σκοπιά, η κίνηση της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τα υπαρκτά σκάνδαλα και την ανάγκη να αποδοθούν και προσωποποιημένα οι όποιες πολιτικές ευθύνες, σχετίζεται άμεσα και με την προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός και οι εργαζόμενοι από τη βαθιά αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την πλήρη στήριξη και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ