Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΟ ΜΕΪΝΤΑΝΙ ΚΙ ΑΛΛΟ «ΑΓΟΡΕΣ»

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ: «Η χώρα πρέπει να αλλάξει, ή θα βουλιάξει. Ηρθε η ώρα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Πρέπει να επιβληθεί μια σπαρτιάτικη λιτότητα. Ωραία λόγια, που ειπώθηκαν για τις αντίστοιχες χρηματοοικονομικές Θερμοπύλες. Ομως η ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δεν είχε θετικό αντίκτυπο ούτε στη χώρα του, όπου σήμερα πραγματοποιείται πανελλαδική απεργία (...) Οταν η Lehman τέθηκε σε καθεστώς προστασίας από χρεοκοπία, χρωστούσε πάνω από 600 δισ. δολάρια. Σήμερα το συνολικό χρέος του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται σε 250 δισ. δολάρια (...) ο κίνδυνος χρεοκοπίας εξακολουθεί να είναι μακρινός, αν και η Ελλάδα θα "πονέσει", είτε τώρα, είτε αργότερα» (το άρθρο σε Financial Times / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ: «Στο μέσον της κρίσης, σε χρόνο κατά τον οποίο η νέα κυβέρνηση πιέζεται από εταίρους και αγορές για μέτρα και πολιτικές, σε στιγμή αναζήτησης προτού ακόμη οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, το ΠΑΜΕ (συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ) έσπευσε να προκηρύξει «γενική» απεργία, υποκαθιστώντας τη ΓΣΕΕ. Μοιάζει αυτή η απεργία παράταιρη, ταιριάζει περισσότερο σε μέτρηση δυνάμεων, θυμίζει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που συχνά - πυκνά οργανώνει το ΚΚΕ για την τιμή των όπλων» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Η ΑΟΡΑΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: «Μια μάλλον ήσσονος κοινωνικής και παραγωγικής σημασίας συνδικαλιστική εκδήλωση έχει προκαλέσει την αντιπαράθεση του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) με τη ΓΣΕΕ και αναμένεται να πυροδοτήσει συνδικαλιστικές εξελίξεις» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ: «Απόψεις όπως αυτή για τη χορήγηση κουπονιών για τρόφιμα και αστικές συγκοινωνίες, που υποκαθιστούν την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια με τη ...φιλανθρωπία, μάλλον δικαιώνουν το ΚΚΕ, που προβλέπει διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. (Από πολίτες κι εργαζόμενοι με δικαιώματα θα γίνουμε "ζητιάνοι"...)» (το θέμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ