Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι τιμές του ηλεκτρικού

«Στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο, εξασφαλίζοντας διαχρονικά τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ενωση των "15"», υποσχέθηκε χτες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Που σημαίνει ότι υποσχέθηκε αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Καθ' ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν οι αρμόδιοι ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και στους «27» της ΕΕ!

Το θέμα των τιμολογίων είναι σύνθετο, αλλά και απλό στην ουσία του.

Πολλοί λένε ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι ακριβή και ότι ακριβαίνει όλο και περισσότερο. Αλλά πόσο ακριβή είναι πραγματικά και γιατί ακριβαίνει; Επειδή εξασφαλίζονται υψηλές τιμές και εγγυημένη απορρόφηση της παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών. Επειδή η ΔΕΗ έγινε ΑΕ και απολογείται στους μετόχους της για την κερδοφορία της. Επειδή οι μέτοχοι απαιτούν εξάπλωση εκτός Ελλάδας και ανάλογες επενδύσεις. Επειδή μπήκαν ιδιώτες στην παραγωγή και αυτοί θέλουν μεγάλα κέρδη και γρήγορες αποσβέσεις.

Γι' αυτό και θα είναι πολύ φτηνότερη εάν ξαναγίνει κοινωνικό αγαθό. Σε άλλες βεβαίως συνθήκες χωρίς καπιταλιστές και αγορά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ