Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σχέδια για την κερδοφορία του ΟΤΕ

Με τον πιο ωμό τρόπο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, ξεκαθάρισε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ότι τα πάντα πλέον είναι υπόθεση των Γερμανών της «Ντόιτσε Τέλεκομ» και ότι ο Οργανισμός δεν είναι σε θέση να ασκεί «εθνική πολιτική». Ταυτόχρονα, επέμεινε στην ορθότητα της άποψής του για περαιτέρω μείωση του προσωπικού και γενικότερα στη μείωση του «εργατικού κόστους», αλλά θέλησε να μείνει φειδωλός σε εξαγγελίες, έως ότου δώσει το δικό της στίγμα η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτών των...φειδωλών εξαγγελιών, ωστόσο, ο Π. Βουρλούμης, υποστήριξε ότι ο Οργανισμός δεν έχει καταφέρει να μειώσει το προσωπικό όσο θα ήθελε, για να διευκρινίσει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλά για μαζική μείωση του προσωπικού, ούτε για νέο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου». Σημείωσε, πάντως, ότι η έξοδος του προσωπικού θα είναι στοχευμένη και θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατες δηλώσεις του ο Π. Βουρλούμης, έχει ισχυριστεί ότι από τον ΟΤΕ μπορούν να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι, χωρίς να κλονιστεί η λειτουργία του.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προωθούμενη έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, ο Π. Βουρλούμης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο ενδεχόμενο να φορολογηθεί ο Οργανισμός επί των μερισμάτων που εισπράττει, τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο νομικής αντίδρασης, λέγοντας: «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα καθίσουμε σαν τις κότες να μας φορολογήσουν μέχρις εξοντώσεως».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ