Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει για ταχύτερη εφαρμογή της ταξικής πολιτικής

Επιπλέον μέτρα σε βάρος του λαού χωρίς καθυστερήσεις απαιτούν με καθημερινές δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ

Συνεχείς είναι οι πιέσεις που ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στη λήψη των νέων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων, τα οποία εμφανίζει σαν μονόδρομο. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν διαρκώς τον πρωθυπουργό να πάρει τα «αναγκαία» μέτρα, δίχως άλλες καθυστερήσεις, θεωρώντας δεδομένη τη συναίνεση της ΝΔ. Επί της ουσίας, η ΝΔ μιλά με γνώμονα το συνολικότερο συμφέρον της αστικής τάξης και του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «είναι κατώτερες των προσδοκιών και των περιστάσεων όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στις αγορές» (!), ανέφερε χαρακτηριστικά σε χτεσινή δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «οι αγορές δεν ικανοποιούνται από την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα της κυβέρνησης».

Η συναίνεση που προσφέρει η ΝΔ επιτρέπει στην κυβέρνηση να εμφανίσει ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έχουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας του λαού, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, εκτιμώντας ότι στο τέλος ο πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί «να πάρει τα μέτρα του πακέτου Καραμανλή». Μάλιστα ο Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ, υπερασπίστηκε πλήρως την προεκλογική τακτική του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο Καραμανλής έδωσε περισσότερη ειλικρίνεια στο πολιτικό σύστημα απ' ό,τι άντεχε»!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υπόδειξη που έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στον πρωθυπουργό: «Αυτό, το οποίο πρέπει να κάνει τώρα ο κ. Παπανδρέου και οφείλει να το κάνει, γιατί έχει όλο τον ελληνικό λαό δίπλα του, και εμάς αν το αποφασίσει τελικά, είναι να απαλλαγεί από τις Σειρήνες που έχει στο εσωτερικό του κόμματος και του θυμίζουν τις προεκλογικές υποσχέσεις και τον ωθούν να είναι αρεστός και όχι χρήσιμος για τον τόπο, και να γίνει χρήσιμος για τον τόπο και όχι επικοινωνιακά αρεστός».

Εσωκομματικά μέτωπα

Στο εσωκομματικό μέτωπο έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι πρώτες αναταράξεις από τις υποβόσκουσες αντιθέσεις, που βγήκαν στην επιφάνεια με την άρνηση της Ντ. Μπακογιάννη να δεχθεί την πρόταση του Αντ. Σαμαρά να αναλάβει επικεφαλής του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε χτες ο Κ. Μαρκόπουλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα είπε στην προχτεσινή τηλεοπτική εμφάνισή του... «Οι εμφανίσεις του Κ. Μητσοτάκη δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε τη ΝΔ που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό», ισχυρίστηκε (στο «Κανάλι 1») ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αποκρούοντας ταυτόχρονα τον ισχυρισμό του επιτίμου προέδρου ότι ο Κ. Καραμανλής φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και δεν έκανε πράξη τις «μεταρρυθμίσεις» που εξήγγειλε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ