Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ζητάει να ποινικοποιηθεί η ανώνυμη προσφορά του λαού

Σε ρόλο πρόθυμου κουβαλητή των όσων μεθοδεύει το αστικό πολιτικό σύστημα εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας στην προχτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

«Πλάτη» για να περάσουν τα αντιδραστικά σχέδια σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, σπεύδει να βάλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαφάνεια και τη διαφθορά. Οπως καταγράφεται στο χτεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής», ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ζήτημα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη χρηματοδότηση των κομμάτων, ενισχύοντας και μ' αυτόν τον τρόπο τα γενικότερα σχέδια για θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Εξειδικεύοντας την πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας είπε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: «Δεν μπορούμε να ζητάμε "πόθεν έσχες" από βουλευτές και υπουργούς και να μην το αποδεχόμαστε για τα πολιτικά κόμματα».

Η χτεσινή «Αυγή», το επιβεβαιώνει γράφοντας τα εξής για τη θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας: «Φυσικά η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της με τον έλεγχο των οικονομικών του ΚΚΕ και ιδίως τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων των χρηματοδοτών του κόμματος. "Θέλετε να πάνε φυλακή", φέρεται να είπε απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΣΥΝ, αναφερόμενη στα μέλη του ΚΚΕ που... συμβάλλουν στην ενίσχυση του κόμματος».

Οπως επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα του Τύπου, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε στη σύσκεψη ότι η μη ονομαστική ενίσχυση ενός κόμματος θα πρέπει «να θεωρείται κακούργημα».

Η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σύνολο των αντιδραστικών μεθοδεύσεων για τα οικονομικά των κομμάτων, πρακτικά σημαίνουν ότι το αστικό κράτος ελέγχει τη λειτουργία των κομμάτων, επεμβαίνει στα εσωτερικά τους. Και κανείς δεν πιστεύει οτι αυτό το μέτρο θα αποκαθάρει τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους από τα λαδώματα και τις λοβιτούρες, αφού είναι «νύχι - κρέας» στη διαπλοκή με τους επιχειρηματίες και τη συγκαλύπτουν.

Στόχος τους είναι το ΚΚΕ. Αυτό πάνε να χτυπήσουν, ξέροντας ότι στηρίζεται οικονομικά στην ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων εργαζόμενων και άλλων ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων. Οι οποίοι επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας και του κράτους, για την καθημερινή ανιδιοτελή δράση τους ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου.

Με την πρόταση αυτή, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αθροίζεται στις δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.), που κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές εγείρουν ζήτημα ονομαστικοποίησης των οικονομικών ενισχύσεων προς τα κόμματα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση δήθεν της - σύμφυτης του συστήματος που υπηρετούν - διαπλοκής. Συγκαταλέγεται στις δυνάμεις στήριξης του αστικού πολιτικού συστήματος, του καπιταλισμού. Παραλλαγή αυτής της πρότασης είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ