Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «στροφόμετρο» του οπορτουνισμού

«

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει 180μοίρες στροφή σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες», δήλωσε χτες ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε εργολαβικά πριν τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, για τη φιλοτέχνηση ενός δήθεν φιλολαϊκού προσωπείου στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η δήλωση αυτή σημαίνει ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν απλά «θετικές», όπως εκτιμούσε τότε ο Αλ. Τσίπρας, αλλά «ούλτρα» φιλολαϊκές, όπως προκύπτει από τα σημερινά του λεγόμενα.

Στην περίπτωσή τους ισχύει στο ακέραιο το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει». Κι επειδή η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί τους, αναγκάζεται σήμερα η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να ψελλίζει φαιδρότητες περί «στροφής 180 μοιρών». «Πειραγμένο» το «στροφόμετρο» του οπορτουνισμού. Καμία στροφή δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ. Ευθεία βαδίζει χρόνια τώρα, στην κατεύθυνση που ορίζουν τα συμφέροντα της τάξης που πολιτικά εκπροσωπεί.

Ούτε βεβαίως τέτοιες δηλώσεις σημαίνουν ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αποστασιοποιηθεί από τη στρατηγική της σοσιαλδημοκρατίας και να αντιπαρατεθεί στο ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, μόλις χτες ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε «η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια και τη διαφθορά ήταν χρήσιμη, κυρίως γιατί ανέβασε τις προσδοκίες των πολιτών για θεσμικές αλλαγές στην κατεύθυνση περισσότερης διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς»! Χρήσιμος για το σύστημα είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού με όσα λέει και πράττει συμβάλλει ακριβώς σε αυτό: Στο να ενισχύονται οι αυταπάτες στο λαό, να οδηγείται στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ