Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξετσίπωτοι

Η ξετσιπωσιά τους δεν έχει όριο. Προσπαθούν να χαϊδέψουν τα αυτιά των εργαζομένων και ταυτόχρονα κάνουν ό,τι μπορούν για να συνδράμουν την προσπάθεια του κεφαλαίου και των κομμάτων του να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος. Ο λόγος για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη χτεσινή δήλωση του στελέχους του Δ. Στρατούλη, σχετικά με τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλες Ομοσπονδίες και σωματεία.

Λέει ο υπεύθυνος για την ...εργατική πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απεργίες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και των ΚΕΠ, των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στον Τύπο, των συμβασιούχων, των εργαζομένων με stage και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Καλούμε τους εργαζόμενους που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους πήραν απεργιακές αποφάσεις να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργίες, να αγνοήσουν τις κομματικές συγκεντρώσεις και να συμμετάσχουν σε ενωτικά συλλαλητήρια, όπως το συλλαλητήριο στην Αθήνα που διοργανώνεται από ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, συμβασιούχους και συλλόγους φοιτητών στα Προπύλαια (...) με αιτήματα που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό, την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία».

Για να μην ξεφτιλιστούν στα μάτια των εργαζόμενων για την πολιτική και συνδικαλιστική στήριξη που προσφέρουν σε κυβέρνηση και ΓΣΕΕ, αναγκάζονται να πουν ότι στηρίζουν τη σημερινή απεργία. Είναι αυτονόητο βέβαια ότι για την επιτυχία της δεν έχουν κάνει το παραμικρό, ακόμα και στους κλάδους που έχουν αποφασίσει συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το αντίθετο μάλιστα. Την υπονόμευσαν με νύχια και με δόντια. Ξέρουν ότι η σημερινή μάχη, στην οποία πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, είναι σοβαρή και κρίσιμη για την εξέλιξη της γενικότερης αναμέτρησης με την πολιτική που θέλει να αφαιρέσει και τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις. Και σ' αυτό το θέμα, δεδομένης της θέσης και της αποστολής του, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Γι' αυτό σπεύδει να διαλαλήσει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απεργήσουν, όχι όμως με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ. Αυτό κρύβεται πίσω από την ξοφλημένη συκοφαντία περί «κομματικών συγκεντρώσεων». Οι υπέρμαχοι της «ενότητας» λένε στους εργαζόμενους να μην πάνε στο απεργιακό μπλοκ του σωματείου τους, να αποκηρύξουν τα αιτήματα με τα οποία αποφάσισαν να απεργήσουν! Θέλουν την εργατική τάξη στοιχισμένη πίσω από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις οποίες και οι ίδιοι στηρίζουν, για να διαιωνίζεται μια πολιτική βαθιά ταξική, που τους θρέφει και τη θρέφουν. Γι' αυτό έτρεξαν λίγες ώρες πριν την απεργία να βάλουν το χεράκι τους στην υπονόμευσή της, συκοφαντώντας το περιεχόμενό της.

Θα φάνε ξανά τα μούτρα τους. Το μπόι τους είναι ελάχιστο μπροστά στο ανάστημα των χιλιάδων εργατών και εργατριών που από σήμερα το πρωί δίνουν τη μάχη στα εργοστάσια και στους άλλους τόπους δουλειάς, αναμετρούμενοι με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για να πετύχει η απεργία και να είναι μαζικότατες οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Οσες ανακοινώσεις κι αν βγάλουν, όσες δηλώσεις κι αν κάνουν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι τους έχουν κατατάξει εκεί που τους πρέπει: Στη μεριά των εργατοπατέρων που κάνουν υποκλίσεις στο κεφάλαιο, στηρίζοντας επί της ουσίας τη στρατηγική του.


Περ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αταλάντευτο μέτωπο απέναντι στην υποταγή(2010-02-14 00:00:00.0)
Ο κατήφορος της «Αυγής» δεν έχει πάτο(2010-02-12 00:00:00.0)
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο «διάλογο»(2009-11-27 00:00:00.0)
Αμεση κλιμάκωση του αγώνα(2005-06-10 00:00:00.0)
Στην απεργία με τις ταξικές δυνάμεις(2005-05-18 00:00:00.0)
Να γίνει σταθμός νέων ταξικών αγώνων(2004-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ