Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαιτούν υποταγή...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙΣ; Να τσαντιστείς; Να γελάσεις; Τι να κάνεις με αυτούς εδώ που έχουμε για κυβέρνηση;

Ο κόσμος έχει σφίξει το ζωνάρι όσο δεν παίρνει άλλο, ετοιμάζονται νέα φορολογικά μέτρα και διάλυση του Ασφαλιστικού, αλλά οι ...«διεθνείς αγορές» δεν πείθονται ότι κάνουμε δημοσιονομική εξυγίανση.

Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη για να δεχθούν τους «εθνικούς» μας ισχυρισμούς! Δεν είμαστε ...αρκετά πειστικοί.

Αυτά τουλάχιστον λέει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κι αναρωτιόμαστε πού το πάει! Μήπως θέλει να παίρνει μαζί του στις Βρυξέλλες και ...δείγματα μισθωτών και συνταξιούχων για να επιδεικνύει τη φτώχεια τους;

Εννοείται, φυσικά, ότι για να πείσουμε τις «διεθνείς αγορές» δεν πρέπει να γίνεται ούτε κουβέντα για απεργίες, κινητοποιήσεις, πορείες, αντιδράσεις. Αυτά δε δείχνουν ...«ωριμότητα» και «κατανόηση της διεθνούς κατάστασης».

Κατά τους κυβερνώντες, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε στα τραπέζια των «κοινωνικών διαλόγων» τους και να κουνάμε το κεφάλι καταφατικά όταν μας λένε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και τι σκληρά μέτρα πρέπει να πάρουν.

Αν δεν ξέρετε πώς γίνεται αυτό, δεν έχετε παρά να δείτε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, το κάνει με αξιοθαύμαστη χάρη και ζηλευτή συνέπεια.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ όμως - για να ξέρετε - έχουν ανατεθεί στον υπουργό Οικονομικών, ο πρωθυπουργός έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να τον απασχολούν. Οπως, για παράδειγμα, το να σώσει τον πλανήτη.

Ως γνωστόν, περιοδεύει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κοπεγχάγη και στη γνωστή διεθνή διάσκεψη και χτες βράδυ είχε δείπνο με τη βασίλισσα της Δανίας. Μιλάμε για μεγαλεία...

Το ότι εκεί έχουν μαζευτεί για να ...δουν πώς θα γίνουν μεγαλύτερα - σε βάθος χρόνου - τα κέρδη των πολυεθνικών, είναι μια άλλη λεπτομέρεια, που, όμως, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να την θυμίσει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ