Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΟΣ
Αξιώνει μεγαλύτερη αντιλαϊκή πυγμή

Με επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ και κατηγορίες για «ευνουχισμό» και έλλειψη αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ηταν εμφανής ο στόχος να ευνοηθεί το κόμμα του από τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία καθώς και η προσπάθειά του να το αναγορεύσει στη «γνήσια δεξιά αντιπολίτευση».

Ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την σύνθεση των υπουργείων της λέγοντας πως «καταργήσατε, χωρίς κανείς να σας το επιβάλλει, χωρίς να έχετε μια πίεση, δυο υπουργεία, τα οποία προσδιόριζαν, αν μη τι άλλο, την ύπαρξη της Ελλάδος» εννοώντας τα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου. Ενδεικτική των πολιτικών θέσεων του ΛΑΟΣ ήταν πάντως η πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη προς την κυβέρνηση προκειμένου «επαναφέρετε το νόμο του πατέρα σας, το νόμο του Ευάγγελου Γιαννόπουλου με το άρθρο 4», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αγώνες των λιμενεργατών. Πρόκειται για το γνωστό άρθρο το οποίο προβλέπει ότι για να κηρύξει ένα σωματείο απεργία πρέπει να έχει αποφασίσει θετικά το 50% + 1 της Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζόμενων.

Στο διά ταύτα, προσπάθησε να σηκώσει αντιαμερικανικές κορόνες, σε καμιά περίπτωση όμως αντιιμπεριαλιστικές, αφού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για φιλοαμερικανισμό, όχι όμως για την προσήλωσή του στην υλοποίηση συνολικά των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των ιμπεριλιαστικών οργανισμών όπου συμμετέχει. Οπως είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «μου έχει κάνει εντύπωση ότι συμπίπτουν μερικές φορές οι αποφάσεις σας απολύτως με τον Αμερικανό (...) Στο σχέδιο Ανάν ήσασταν οι πρώτοι που βγήκατε και είπατε "ζήτω το σχέδιο Αναν". Οι πρώτοι! Αυτό που ήθελε να περάσει ο Αμερικανός και πίεσε πρωθυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων για να περάσει. Δεύτερον, για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ο μόνος που δεν ήθελε να γίνει ήταν ο Αμερικανός. Εσείς ψηφίσατε αρνητικά, δηλαδή αυτό που επιθυμούσε ο Αμερικανός. Εδώ, εις το λιμάνι του Πειραιά, λέμε να μείνουν οι Κινέζοι, γιατί θα έχουμε και μια πρόσθετη ωφέλεια, εκτός από τον παρά τον οποίον παίρνουμε, ωφέλεια την οποία αντιλαμβάνεστε, αλλά όχι, να φύγουν οι Κινέζοι από το λιμάνι. Ο,τι θέλει ο Αμερικανός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Θεσσαλονίκη δεν είναι για τα μούτρα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων(2019-03-07 00:00:00.0)
Η «κατεύθυνση» του κ. Λ. Λαζόπουλου(2009-05-21 00:00:00.0)
Κυβερνητικότερο της κυβέρνησης(2008-03-12 00:00:00.0)
«Επίθεση» φιλίας από την Κίνα(2007-02-25 00:00:00.0)
Η Κίνα προειδοποιεί...(2002-07-03 00:00:00.0)
Διαψεύδει σενάρια περί εισόδου Λάντεν και επιμένει στο ρόλο του ΟΗΕ(2001-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ