Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κότα

Το γνωστό παραμύθι του Αντερσεν «Το ασχημόπαπο» θυμήθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, για να αποδώσει στον πρώην πρωθυπουργό το ρόλο της «νεράιδας», που μεταμόρφωσε σε «κύκνο» το «ασχημόπαπο», δηλαδή τον σημερινό πρωθυπουργό.

Ενδιαφέρουσα η παρομοίωση, ωστόσο, όσοι θα γνωρίζουν το παραμύθι θα ξέρουν πως νεράιδα σ' αυτό δε «φιγουράρει». Δεν περιμέναμε, βέβαια, από τον Γ. Καρατζαφέρη να θυμάται τις λεπτομέρειες, αφού έχουν περάσει αρκετοί Μάηδες, από τότε που κάποιος θα του διάβασε το παραμύθι. Γι' αυτό θα του θυμίσουμε πως στο συγκεκριμένο παραμύθι υπάρχει ένας μικρός ρόλος σε μια κότα, που κακομιλούσε και τσιμπούσε το ασχημόπαπο, πριν αυτό γίνει κύκνος, αλλά όταν τελικά αυτό μεταμορφώθηκε έκανε, όπως λέμε, «την ανάγκη φιλότιμο», κι ακολούθησε το ρεύμα όσων θαύμαζαν τη μετατροπή.

Δε θα ισχυριστούμε πως υπάρχουν ευθείες παρομοιώσεις των ηρώων του παραμυθιού με τις πολιτικές προσωπικότητες και τα πολιτικά κόμματα της χώρας, όπως έκανε ο κ. Καρατζαφέρης... Ομως, να, αυτή η ...κότα, όλο και μας φέρνει στο νου τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. στο ζήτημα της αντιμετώπισης των εργατών κι ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από το υπουργείο Εργασίας, που τα 'βαλε με τους εργάτες επειδή εκτίμησε πως «επιζητούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο της κυβέρνησης». Βαράτε! Βαράτε, όσους εργαζόμενους αγωνίζονται, όσους τολμούν να τα βάζουν με το κεφάλαιο και να διεκδικήσουν, ήταν επί της ουσίας η τοποθέτηση του ΛΑ.Ο.Σ. Μόλις το «ασχημόπαπο» - «κύκνος» τα 'βαλε με τους εργάτες, αμέσως η «κότα» να το υποστηρίξει!

Αλλά, θα μας πείτε, υπήρχε περίπτωση ο ΛΑ.Ο.Σ. κι ο πρόεδρός του να τα βάλουν με το κεφάλαιο, με όσους κρατούν τα πραγματικά «ηνία» της εξουσίας στη χώρα, όσους «μεσουρανούν» στο σύστημα; Σαφώς και όχι. Αλλωστε, όπως λέει και μια παροιμία, «πίνει η κότα το νερό, κοιτάει και τον ουρανό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ