Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ την αντιλαϊκή πολιτική
  • Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης εγκρίθηκαν από τους 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • Το ΚΚΕ ανέδειξε τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το λαό, σε αντίθεση με το κλίμα συναίνεσης και ανοχής που δημιούργησαν με τις τοποθετήσεις τους τα άλλα κόμματα
  • Το ΚΚΕ θα συμβάλει ώστε η κυβέρνηση να βρει το μάστορά της από το λαό, για να μην εφαρμοστούν οι προγραμματικές της διακηρύξεις. Θα αντιπαλέψει την κυβέρνηση, όπως αντιπάλεψε και τη ΝΔ, από τη σκοπιά της στρατηγικής του. Διαφωνεί ριζικά σε όλη την προγραμματική κατεύθυνση της κυβέρνησης και όχι στενά με τις προγραμματικές της δηλώσεις.
  • Το παραγωγικό «μοντέλο» που προβάλλει η κυβέρνηση, είναι καπιταλιστικό, συρρικνώνει ή περιθωριοποιεί παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα την κάνει ακόμη πιο εξαρτημένη και πιο εκτεθειμένη στις διακυμάνσεις της κρίσης. Η κυβέρνηση δεν καταργεί κανένα νόμο της ΝΔ όπως και η ΝΔ δεν κατάργησε τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. Τις κατευθύνσεις της ΕΕ θα τις εφαρμόσει γιατί είναι αδιαπραγμάτευτες.
  • Η ΝΔ έδωσε στην κυβέρνηση σαφέστατο μήνυμα συναίνεσης, δηλώνοντας ότι θα την πιέζει αντιλαϊκά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας για άλλη μια φορά αυταπάτες, είπε ότι θα την ελέγχει για να γίνουν πράξη οι «μεγάλες ρήξεις και τομές για το δημόσιο συμφέρον», και «θετικές εξαγγελίες» της. Ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. απαίτησε μέτρα καταστολής των αγώνων.

ΣΕΛ.  7  -  14

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ