Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητικότερο της κυβέρνησης

«Να μη στρέψουν οι συνδικαλιστές το λαό εναντίον τους» τιτλοφορείται δελτίο Τύπου του ΛΑΟΣ, όπου γράφουν ότι ναι μεν οι αγώνες των εργαζόμενων είναι σεβαστοί, «αλλά είναι ευθύνη των οργάνων τους - και κυρίως των συνδικαλιστών - ιδίως στο χώρο της κοινής ωφέλειας (ΟΤΕ - ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ - Μεταφορές - Υγεία - Καθαριότητα) να βρίσκουν τη "χρυσή τομή" και να ενεργούν έτσι ώστε να μην καταντά η κινητοποίησή τους κατάχρηση που πλήττει τελικά τα ευρύτερα λαϊκά στρωματά».

Και παρακάτω: «Αρρωστοι και ηλικιωμένοι χωρίς ρεύμα και χωρίς νοσοκομεία, μέσα στα σκουπίδια, δεν πρόκειται να αποτελέσουν "πολιορκητικό κριό" εναντίον της κυβέρνησης, όπως ίσως ελπίζουν οι οπαδοί τού "όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα...", για να πετύχουν τα αιτήματά τους... Μερικές φορές, και μια συμβολική κινητοποίηση είναι αρκετή, για να μην υποφέρει και στρέφεται εναντίον τους τελικά ο ίδιος ο λαός για τον οποίο διακηρύττουν ότι αγωνίζονται».

Δεν τα καταφέρνει μόνη της η ΝΔ και βγήκε το κόμμα Καρατζαφέρη μπας και συμμαζέψει την κατάσταση, προτείνοντας «χάπενινγκ» αντί αγώνα. Δε ζητά ενιαίο αγώνα όλων αλλά άσφαιρη διαμαρτυρία. Αποκαλύπτοντας ότι είναι κυβερνητικότερο της κυβέρνησης. Γι' αυτό και η ταχτική του, δηλαδή ο λαϊκισμός, είναι επικίνδυνη. Καραμπινάτο κόμμα του συστήματος είναι και ξέρει να το υπηρετεί καλά. Ας μην παραπλανώνται όσοι το νομίζουν ως αντιπολίτευση...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ