Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπόρευση με αντιλαϊκές επιλογές

Ο λόγος για τους δημάρχους που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου για να επικυρώσουν την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) για κινητοποιήσεις, που ξεκινούν αύριο Πέμπτη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η γενικότερη αίσθηση ήταν ότι «αν μαζευτούμε λίγοι, καλύτερα να μην πάμε».

Αίσθηση που έχει να κάνει όχι μόνο με τη στάση της ΚΕΔΚΕ τα τελευταία χρόνια, η οποία αντί για τη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική επιλέγει τη συμπόρευση. Είναι ακριβώς αυτή η συμπόρευση σε αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγεί σήμερα τους δημάρχους να δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους και τους δημότες. Είναι ακριβώς αυτή η πολιτική ταύτιση με τη μέχρι τώρα ασκούμενη πολιτική που δεν επέτρεψε και πάλι στην προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της ΚΕΔΚΕ να διαμορφώσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και δε θα ψάχνει για ασπιρίνες προσωρινής ανακούφισης των δημοτικών ταμείων.

Αντί η ΚΕΔΚΕ να διεκδικήσει τη σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης και όλα τα χρωστούμενα και παρακρατηθέντα από το «κεντρικό» κράτος, ζητά φορολογική εξουσία για να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα, δηλαδή ζητά για μια ακόμη φορά από τους δημότες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Οπως έκαναν για παράδειγμα οι δήμαρχοι των παραπάνω κομμάτων με τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς τους οποίους ανέλαβαν πρόθυμα χωρίς καν να έχουν εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, για να επιβάλουν κατόπιν τροφεία, σε πολλές φορές ίδια με αυτά των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ