Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Συστήνει στάση αναμονής!

Αποκαλυπτικές για την «προγραμματική αντιπολίτευση» του κόμματός του οι χτεσινές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ

Στάση αναμονής (!) μέχρις ότου φανεί αν η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την κινεζική πολυεθνική συνέστησε στους εργαζόμενους του ΣΕΜΠΟ ο Αλ. Τσίπρας, περιοδεύοντας χτες στο χώρο επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του! Οπως δήλωσε επί λέξει, «θα κληθεί η νέα κυβέρνηση να δώσει δείγματα γραφής. Θα ακολουθήσει την πεπατημένη; Την πεπατημένη μετά τις εκλογές να αναιρούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις; Θα ακολουθήσει την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης να εκποιεί το δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα ή θα ακολουθήσει την κοινή λογική και το δημόσιο αίσθημα που ζητά μεγάλες αλλαγές, σημαντικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα»!

Και συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Η αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και που η σημερινή λέει ότι θα αναθεωρήσει, δε μας λέει όμως προς ποια κατεύθυνση, με ποιο πολιτικό στόχο (...) Η νέα κυβέρνηση καλείται πολύ σύντομα να δώσει εξετάσεις. Οι μέρες του μέλιτος ήταν λίγες. Τώρα καλείται να δείξει δείγματα γραφής και να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που θα σηματοδοτήσουν και την πορεία στο μέλλον».

Παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των απεργών και επί της ουσίας «χαϊδεύοντας» τα δεδηλωμένα κυβερνητικά σχέδια και την στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να καλέσει τους εργαζόμενους του λιμανιού σε ετοιμότητα να στηρίξουν αυτές τις «δύσκολες αποφάσεις» λέγοντας αμέσως μετά τα παραπάνω: «Η χώρα χρειάζεται ρήξεις και τολμηρές αποφάσεις. Ρήξεις με μεγάλα συμφέροντα, προκειμένου να προασπίσουμε το δημόσιο πλούτο και την κοινωνική ευημερία. Και βεβαίως για να κάνει κανείς αυτές τις ρήξεις χρειάζεται την υποστήριξη της κοινωνίας και του εργατικού κινήματος. Υπάρχει εδώ. Υπάρχει ένα κίνημα που δρα με αποφασιστικότητα».

Με άλλα λόγια, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει στους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση έχει όλη την καλή διάθεση να κάνει «ρήξεις» στο θέμα της παράδοσης του λιμανιού και ότι ο αγώνας τους πρέπει να στοχεύει στη στήριξη αυτών των «ρήξεων». Κι αυτό όταν η μόνη «ρήξη» που έχει αφήσει να διαφανεί ότι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, είναι η παράδοση και του τελευταίου προβλήτα στην κινεζική πολυεθνική, δίπλα στις δύο που έχει ήδη πάρει με τη σύμβαση που ισχύει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ