Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι καλές «εφεδρείες» στην ανάγκη φαίνονται

Τα μπέρδεψε (;) ο κατά τα άλλα πάντα ενημερωμένος ΛΑ.Ο.Σ. και σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες για «τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας», αναφέρεται στο λιμάνι και στην κατάσταση που εκεί έχει διαμορφωθεί, αγνοώντας προφανώς ότι το χτύπημα της αστυνομίας αφορούσε στους διαδηλωτές εργάτες της Ζώνης. Εστω κι έτσι όμως η ουσία παραμένει. Κι αυτή είναι ότι δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να καταγγείλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε άνεργους. Βρήκε όμως υπεραρκετές για να προασπίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου που απλώνει τα πλοκάμια του στο λιμάνι του Πειραιά.

«

Οι ανάγκες των εργαζομένων είναι θεμιτές» σχολιάζει καταρχήν, αλλά επειδή για τις δυνάμεις που πολιτικά εκπροσωπούν την πλουτοκρατία όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. πιο θεμιτές είναι οι δικές της ανάγκες σπεύδει να διευκρινίσει αμέσως μετά: «Ομως είναι αδιανόητο να επιζητούν να υποκαταστήσουν το ρόλο της κυβέρνησης. Ακόμα πιο αδιανόητο είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, για λόγους ισορροπιών, να επιτρέπει ανατροπή των θεσμικών ρόλων. Στο λιμάνι υπήρξε μια "πιεστική" διαδικασία. Απαιτείται βελτίωση των όρων της Συμβάσεως μέσω σοβαρού διαλόγου με εξαιρετική προσοχή προς τους αντισυμβαλλομένους».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. συμβουλεύει την κυβέρνηση δηλαδή να βρει μια βαλβίδα για να εκτονώσει την κατάσταση, χωρίς όμως να θίξει την COSCO. Και συγχρόνως συμβουλεύει τους εργαζόμενους να «κάτσουν στ' αυγά τους» και να καταπίνουν αμάσητες τις κυβερνητικές αποφάσεις όσο αντεργατικές και αντιλαϊκές κι αν είναι αυτές. Να κάνουν σεβαστό τον «θεσμικό ρόλο» της κυβέρνησης να τσακίζει δικαιώματα. Ετσι είναι... Οι καλοί φίλοι και οι χρήσιμες «εφεδρείες» στην ανάγκη φαίνονται...


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ