Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νομίμως», «ηθικώς» και ... «μετριοπαθώς»!

Αραγε, τώρα που δεν τα ρίχνει ο Πολύδωρας ή ο Μαρκογιαννάκης, αλλά οι «αντιεξουσιαστές», τα χημικά να έχουν άλλη ...γεύση;

Eurokinissi

Αραγε, τώρα που δεν τα ρίχνει ο Πολύδωρας ή ο Μαρκογιαννάκης, αλλά οι «αντιεξουσιαστές», τα χημικά να έχουν άλλη ...γεύση;
Μέσα στα θαύματα των ημερών, ένα από τα υπουργεία που απέδειξε - σχεδόν ακαριαία - ότι η ονομασία του περιγράφει σχεδόν απόλυτα το ρόλο του, είναι αυτό που ανέλαβε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Υπουργείο για την Προστασία του Πολίτη» είναι το καινούριο όνομα του πάλαι ποτέ υπουργείου Δημόσιας Τάξης ή Δημοσίας Τάξεως (για τους πιο παθιασμένους με την εποχή της «Χωροφυλακής»).

«Υπουργείο για την Προστασία του Πολίτη», λοιπόν. Δεν πρέπει να το κρύψουμε ότι κάποιοι κακοπροαίρετοι (πάντα υπάρχουν τέτοιοι) είδαν σ' αυτή τη μετονομασία μία κατ' ευφημισμόν κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για δογματικούς. Σαν αυτούς που «τους έστειλε το ΚΚΕ για να κάνουν επεισόδια στο Εργασίας», όπως μας αποκάλυψαν χτες γνωστής ευπρέπειας και αντικειμενικότητας τηλε-σχολιαστές. Που δε θέλουν να παραδεχτούν ότι πέρασαν οι εποχές κατά τις οποίες το ΠΑΣΟΚ βάφτιζε τις κατασκευασμένες «αντισυγκεντρώσεις» εναντίον των εργατικών κινητοποιήσεων - μια τακτική που έρχεται από το πιο «μαύρο» παρελθόν - σαν ...«κοινωνικό αυτοματισμό»! Που δε θέλουν να εννοήσουν ότι παρήλθε η εποχή που το κόμμα του κ. Παπανδρέου αποκαλούσε την αστυνομική βία και την καταστολή σαν ...«κοινωνικό φραγγέλιο»!

Αυτά, από το βράδυ της 4ης Οκτώβρη, τέλειωσαν. Τώρα έχουμε ένα «νέο ΠΑΣΟΚ» που μάλιστα οι υπουργοί του δεν είναι παρά «αντιεξουσιαστές στην εξουσία»...

*

Τα όσα προηγήθηκαν είναι μια προσπάθεια (ελπίζουμε να εκτιμηθεί από τους αρμοδίους) να συμμετάσχει και η στήλη στο γενικευμένο κλίμα του «γλειψίματος» της κυβέρνησης, που, όπως έχει διαπιστωθεί, αποτελεί πλέον το βασικό μοντέλο «ενημέρωσης» το οποίο έχει επιβληθεί μετεκλογικώς από την πλειοψηφία των «αντικειμενικών» ΜΜΕ.

*

Και τώρα ας έρθουμε στην πραγματικότητα, που (ξεροκέφαλη καθώς είναι) αναδείχτηκε στην Πειραιώς, χτες, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Τα δακρυγόνα που εκεί χρησιμοποιήθηκαν, οι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τα χημικά, τα κλομπ και όλα τα σχετικά, είναι τα ίδια σύνεργα που χρησιμοποιούσε και η ΝΔ, διά των ίδιων «ηρωικών ΜΑΤ» και των ίδιων «πραιτώρων». Και αυτό, όποια «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» κι αν επιστρατευτεί, ό,τι «γλίτσα» κι αν επιδειχθεί από την «ενσωματωμένη» δημοσιογραφία, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Χτες, λοιπόν, πάνω ακριβώς στα ...εννιάμερα από τα βαφτίσια του Δημόσιας Τάξης, ήρθε στη νέα ταμπέλα του υπουργείου να προστεθεί εκείνη η αναγκαία λεξούλα που σηματοδοτεί περίφημα την «αλλαγή» που επήλθε από τη Νέα Δημοκρατία στη Νέα ΠΑΣΟΚρατία: «Υπουργείο για την Προστασία ΑΠΟ τον Πολίτη».

Εδώ χρειάζεται μια επισήμανση: Οπου «πολίτης» - από τον οποίο η κυβέρνηση εγγυάται την προστασία και τη διασφάλιση της «τάξης» - δε νοείται, φυσικά, ούτε ο πολίτης Βαρδινογιάννης, ούτε ο πολίτης Λάτσης, ούτε ο πολίτης Μπόμπολας. Ο ρόλος του υπουργείου περιορίζεται στους πολίτες - ναυτεργάτες, στους πολίτες - λιμενεργάτες και στους πολίτες - εργάτες, γενικώς...

*

Ο υπουργός, ως παλιός θητεύσας στα ίδια λημέρια, το έχει πιάσει, βέβαια, το νόημα. Ετσι, μια από τις πρώτες του διακηρύξεις ήταν ότι θα διώξει ο ίδιος από το Σώμα όποιον αστυνομικό θίξει ή ακουμπήσει παρανόμως πολίτη. Νομίμως, όμως;

Νομίμως, μπορεί να του αλλάζει τον αδόξαστο. Αλλωστε, δε χρειάζονταν τα «σοσιαλιστικά» στο υπουργείο Εργασίας για να επιβεβαιωθεί πως ό,τι πιο αντιλαϊκό κι ό,τι πιο βάναυσο έχει συμβεί σε βάρος των εργαζομένων και του λαού αυτής της χώρας - από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους - στο όνομα της νομιμότητας έχει γίνει. Και τι πιο νόμιμο (!) από το να χτυπάς - σ.σ.: «μετριοπαθώς» (!), όπως ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - τους απλήρωτους εδώ και μήνες εργάτες που ζητούν τα δεδουλευμένα τους; Τι πιο νόμιμο (!) από το να προπηλακίζεις («μετριοπαθώς»!) τους ανέργους που ζητούν να μην τους κόβουν ακόμα και το ρεύμα στα σπίτια τους, εκείνοι που τους έκαναν άνεργους;

Τόσο νόμιμα, δε, είναι όλα αυτά, και τόσο «μετριοπαθή», που με το «καλημέρα» των Πράσινων, που αρχίζουν να μοιάζουν το ίδιο ...ηθικά, όπως ήταν και επί της εποχής των Βένετων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ