Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγαλύτερη αντεργατική πυγμή ζητάει η ΝΔ

Στην πρώτη γραμμή για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ έχουν μπει «σύσσωμα» και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ασκώντας πιέσεις για την εφαρμογή της σύμβασης που υπογράφτηκε επί των ημερών της δικής τους κυβέρνησης και για το σπάσιμο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Τα στελέχη της ΝΔ αναπαράγουν τα σαθρά επιχειρήματα των επιχειρηματιών και εισαγωγέων για τις δήθεν τεράστιες ζημιές εξαιτίας της απεργίας, ενώ πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας περί δήθεν υπονόμευσης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας επειδή εμποδίζονται οι «ξένες επενδύσεις».

Μετά την Ντ. Μπακογιάννη και τον Δ. Αβραμόπουλο, που βγήκαν τις προηγούμενες μέρες με δηλώσεις τους να βάλουν πλάτες στην αντιλαϊκή επίθεση, τη σκυτάλη πήρε χθες ο Μ. Κεφαλογιάννης, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης. «Η σύμβαση του ΟΛΠ με την κινεζική εταιρεία COSCO είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοσθεί όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλει το Σύνταγμά μας αλλά και για να μην απολέσει η χώρα μας την διεθνή αξιοπιστία της», τόνισε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει και συνέχεια στη συκοφαντική εκστρατεία που είχε κορυφωθεί επί των ημερών του περί δήθεν προνομιούχων εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι «η σύμβαση αυτή διασφαλίζει τα ιδιαίτερα προνόμια που έχουν και απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ». Επιπλέον, αναμάσησε το «επιχείρημα» του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλου για ζημιές 3 εκατομμυρίων ευρώ κάθε μέρα, εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι, ενώ έκανε λόγο για «υπονόμευση του διεθνούς κύρους της χώρας μας» (!) που πρέπει να σταματήσει, αφού, λόγω και της κρίσης, «η Ελλάδα εναγωνίως αναζητά ξένες επενδύσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ