Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Τα λιμάνια δεν είναι τσιφλίκι των πολυεθνικών

Ανακοίνωση για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ

«Τη μεθόδευση της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ προωθεί το παραπέρα ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ (Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων), στο λιμάνι του Πειραιά, στην Κινέζικη Πολυεθνική COSCO», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Καταγγέλλουμε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να παραχωρήσει επιπλέον μια προβλήτα, δυναμώνοντας την κυριαρχία της πολυεθνικής στο λιμάνι, αντί να ακυρώσει τη συμφωνία παραχώρησης, όπως διακήρυττε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Γίνεται φανερό και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ότι τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων - των μεγαλοεισαγωγέων - των εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαιτούν το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά, γιατί έτσι θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερα κέρδη».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι μαζί με την εργατική τάξη διεκδικεί «τα λιμάνια να είναι λαϊκή περιουσία, για να γίνονται οι εισαγωγές και οι εξαγωγές με γνώμονα τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, και τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας». Επίσης, καλεί τα σωματεία μέλη της «να πάρουν θέση ενάντια στο ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται ενάντια στην παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στην πολυεθνική COSCO».

Τέλος, η ΟΒΣΑ σημειώνει: «Καταδικάζουμε τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΕΣΕΕ και Επιμελητηρίων που έσπευσαν να ταυτιστούν με τις επιδιώξεις των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, επειδή τάχα ανησυχούν για την εξυπηρέτηση της αγοράς. Τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών - Εμπόρων - Επαγγελματιών βρίσκονται ακριβώς στην απέναντι όχθη. Οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα είναι καταστροφικές και για τους εργαζόμενους και για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότεροι τα μονοπωλιακά μεγαθήρια σε βάρος των μικρών ΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ