Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαλέγουν αισχροκέρδεια

Σε μια απόπειρα προσδιορισμού της ... αποδεκτής και μη αποδεκτής αισχροκέρδειας στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επιδόθηκε λίγο - πολύ το «Νέο ΙΝΚΑ», που με χτεσινή του ανακοίνωση προσδιορίζει ως τιμή στην οποία «πρέπει» να πωλείται το πετρέλαιο τα 0,50 ευρώ το λίτρο «έστω και τα 0,52», όπως λέει.

Πώς καταλήγει σ' αυτό; Επειδή, λέει, πέρσι η τιμή που επέβαλαν οι εταιρείες ήταν 40% πάνω από την τιμή διυλιστηρίου, βάζοντας 40% πάνω στη σημερινή τιμή διυλιστηρίου προκύπτει η τιμή που το «Νέο ΙΝΚΑ» κρίνει ούτε λίγο ούτε πολύ λογική.

Θεωρεί, δηλαδή, ένα το κρατούμενο την αισχροκέρδεια που επιβάλλουν τα μονοπώλια και τα ...καλεί - «απειλώντας» με μηνυτήρια αναφορά, μάλιστα, σε διαφορετική περίπτωση - να μην την ξεπεράσουν! Με χτεσινή ανακοίνωση, «καυτηρίασε» τα όσα ακούστηκαν για διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου μέχρι τα 0,58 ευρώ το λίτρο. «Αυτές τις τιμές δε θα τις δεχτούμε», δηλώνει. Δηλαδή, αυτή την αισχροκέρδεια, γιατί την άλλη που προσδιορίζει με τα δικά του μαθηματικά το «Νέο ΙΝΚΑ» καλεί τους καταναλωτές να τη δεχτούν!

Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα «λιοντάρια» της καταναλωτικής οργάνωσης ότι βάζουν πλάτες στην αισχροκέρδεια των μονοπωλίων;

Διερωτώμεθα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ