Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εξειδικεύει τις δεσμεύσεις προς τους εργοδότες

Με όχημα τη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη» ετοιμάζει νέα προνόμια για το κεφάλαιο

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, καταδίκασαν τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας. Η πολιτική καταδίκη και των δυο μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην εργατική τάξη για να αποσπάσει σοβαρές κατακτήσεις
Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, καταδίκασαν τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας. Η πολιτική καταδίκη και των δυο μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην εργατική τάξη για να αποσπάσει σοβαρές κατακτήσεις
Σαφέστατες δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο για την προώθηση νέου γύρου αντεργατικών αναδιαρθρώσεων μέσω ενός «προγράμματος τολμηρών μεταρρυθμίσεων» και της συνέχισης επί μακρόν της μονόπλευρης λιτότητας μέχρι και το 2012, έσπευσε να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ με φόντο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, διεκδικώντας το χρίσμα για την επάνοδό του στην κυβερνητική εξουσία.

Δύο μέρες μετά τις φραστικές κορώνες του Γ. Παπανδρέου από τη Γαλλία, όπου σε ομιλία του σε εκδήλωση του «σοσιαλιστικού κόμματος» μίλησε για «αλλαγή πορείας» και «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωνε: «Το ζητούμενο μας είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει απλώς να ζητά παράταση στην ΕΕ (σ.σ. για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας) η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής ανάταξης και αναπτυξιακής προοπτικής. Ενα πρόγραμμα τολμηρών μεταρρυθμίσεων και τομών σε όλους τους τομείς, ένα πρόγραμμα που να φέρνει τα πάνω κάτω στο πώς γίνονται οι δαπάνες και πώς εισπράττονται τα έσοδα»...

Ενα πρόγραμμα δηλαδή, όπως ξεκάθαρα υπογραμμίζει ότι θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ αν γίνει κυβέρνηση που θα επιβάλει νέα μόνιμου χαρακτήρα σκληρά μέτρα, που θα χτυπήσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα σηματοδοτήσουν πάγωμα μισθών και συντάξεων, θα σημάνουν καινούριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Οσο φυσικά τα λαϊκά στρώματα θα στενάζουν κάτω από τη συνέχιση της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμά του θα «ανοίγει νέους δρόμους για την Πράσινη Ανάπτυξη και νέες επενδυτικές ευκαιρίες»!! Με στόχο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί στο πρόγραμμα του για ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές, οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που θα στηρίξουν την «επιχειρηματικότητα».

Κοροϊδία και πρόκληση για το λαό

Ακριβώς πάνω σ' αυτό το πλαίσιο της ανάληψης συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και το μοίρασμα ανέξοδων υποσχέσεων στους εργαζόμενους κινήθηκαν χτες και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φ. Σαχινίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «την κρίση στην πραγματική οικονομία».

Τόσο ο Μ. Χρυσοχοϊδης όσο ο Φ. Σαχίνιδης διαπίστωσαν «τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία», κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια για «να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας» και σημείωσαν ότι το ΠΑΣΟΚ μέσω της «πράσινης ανάπτυξης» θα στηρίξει την «επιχειρηματική δραστηριότητα» στους τομείς της Βιομηχανίας, του Τουρισμού, των Ενεργειακών επεδύσεων, των Κατασκευών, δηλαδή όλων των τομέων που επιζητά το μεγάλο κεφάλαιο να επενδύσει τα συσσωρεύμενα κέρδη του.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν επίσης «κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης της λαϊκής οικογένειας», σημαντική αύξηση της ανεργίας με «200.000 χαμένες θέσεις εργασίας μέσα στο 2009 λόγω της κρίσης», αλλά περιορίστηκαν στην καταγραφή των προβλημάτων, επιχειρώντας να κρύψουν ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με την πολιτική της κυβέρνησης και θα τα οξύνουν.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας ενισχύουν τους εργοδότες (επιδοτούμενη εργασία, «κοινωνική εργασία», μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης) και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Το ΠΑΣΟΚ επίσης αποφεύγει όπως ο «διάολος το λιβάνι» να μιλήσει για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, περιορίζοντας τις παροχές του στην χορήγηση ενός «επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης» που αντιστοιχεί σε 68 λεπτά του ευρώ τη μέρα σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Εξάλλου, με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω από εφικτή», ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης με επιστολή του κάλεσε τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε «εκλογική ετοιμότητα» και ανακοίνωσε την έναρξη «πολιτικής εξόρμηση», που θα εγκαινιάσει ο Γ. Παπανδρέου, με ομιλία του για «τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ». Σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιταχύνει τις ανατροπές και παζαρεύει το «κούρεμα»(2011-10-06 00:00:00.0)
Κοροϊδεύει για να αποφύγει την κατακραυγή(2010-10-14 00:00:00.0)
Νέο επιτελείο στην υπηρεσία της ίδιας βαρβαρότητας(2010-09-07 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση ...για τους τύπους(2009-03-05 00:00:00.0)
Με «επιτελικούς κύκλους» για συνέχιση της αντιλαϊκής πορείας(2009-02-03 00:00:00.0)
Αξιος συμπαραστάτης στην αντιλαϊκή επέλαση(2008-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ