Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πληρώνουν για να αποζημιωθούν

Δεν φτάνει που οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι στη Βορειοανανατολική Αττική είδαν τα ζώα και τα μελίσσια τους να καίγονται από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές της περιοχής, καλούνται και να πληρώσουν για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση.

Η καταγγελία έγινε στο «Ρ» από κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής οι οποίοι όταν πήγαν στις κοινότητες και τους δήμους για να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ τους έστελνε πρώτα στο «ταμείο» για να πληρώσουν το ασφάλιστρο. Μάλιστα, το ύψος του ασφαλίστρου κυμαίνεται ανάλογα με το πόσα μελίσσια ή πόσα ζώα δήλωναν ότι κάηκαν.

Συγκεκριμένα, για κάθε μελίσσι πρέπει να πληρώσουν 2 ευρώ ενώ για κάθε ζώο 30 ευρώ! Κανείς δε λέει φυσικά, ότι δεν πρέπει να πληρώνονται τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ. Πρέπει όμως να επισημανθεί, ότι η καταστροφή για τους συγκεκριμένους παραγωγούς είναι τεράστια καθώς τόσο το ζωϊκό όσο και το φυτικό περιβάλλον της περιοχής θα πάρουν χρόνια μέχρι να επανέλθουν. Και οι αποζημιώσεις για τις οποίες πρέπει να πληρώσουν και από πάνω για να τις πάρουν δεν αντικαθιστούν με τίποτα την τεράστια ζημιά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ