Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ζήμενς» με ολίγον από «αριστερά» (και «αντιεξουσιαστικά») ήθη...

Κάθε φορά που τα άπλυτα των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ βγαίνουν στη φόρα, ακολουθούν την ίδια τακτική: Αφού δε γίνεται να αποβάλουμε από πάνω μας τη βρωμιά - λένε - τότε θα ακολουθήσουμε τη μέθοδο της λασπολόγησης των πάντων. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της «Ζήμενς» είναι η τρίτη (τουλάχιστον) φορά που το διαπράττουν σε λιγότερο από μια 15ετία.

Τι κάνουν; Αφού ο «στρατηγός» του ενός ομολόγησε ότι δεχόταν τα «μαύρα» του Χριστοφοράκου, αφού βουλευτές του άλλου εμπλέκονται σε περίεργες δοσοληψίες, κι αφού το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραδέχτηκε (εκ παραδρομής...) ότι «αξιωματούχοι των δύο μεγάλων κομμάτων» τα 'πιαναν, τα μαγειρεία των μεγάλων (σε «μίζες») κομμάτων και τα εκδοτικά τους στηρίγματα βούτηξαν την πένα τους στο βούρκο λιβανίζοντας την μπόχα:

Εντάξει, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λαδώνονται, αλλά λαδώνεται και η Αριστερά (!), λένε. Λαδώνεται και το ΚΚΕ!

*

Πίσω, λοιπόν, από την υπόθεση Κοροβέση, τις εσωτερικές ίντριγκες στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την ανακύκλωση των «ανεπιβεβαίωτων φημών» (!) για εμπλοκή του ΚΚΕ σε μίζες από τη «Ζήμενς» την περίοδο του 1989, εκείνο που κρύβεται είναι η προβοκατόρικη επιχείρηση διάχυσης στην κοινωνία του «όλοι ίδιοι είναι». Στόχος τους, ο λαός να πάει σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση παροπλισμένος από το αναισθητικό της δυσωδίας και τηλεκατευθυνόμενος - αφού «όλοι ίδιοι είναι» - να ψηφίσει «τον δικό του βρώμικο»...

***

Είπαμε, είναι η τρίτη φορά που παίζουν το ίδιο κόλπο.

Το έκαναν το 1996. Ηταν η εποχή που μαινόταν ο «πόλεμος» μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων για τις προμήθειες του δημοσίου. Δύο εφημερίδες, η «Καθημερινή» του Αλαφούζου και ο «Ελεύθερος Τύπος» με στελέχη της ΝΔ στο Διοικητικό του Συμβούλιο, επιδίωξαν να εμπλέξουν το ΚΚΕ και προσωπικά τον Χαρίλαο Φλωράκη στον παρασιτισμό και τη σήψη της τάξης τους. Αρθρα (ανάλογου «κύρους» με τα σημερινά του Γ. Βότση στην «Ελευθεροτυπία») χρησιμοποιήθηκαν σαν πρώτη ύλη για να διατυπωθεί ο ισχυρισμός πως το ΚΚΕ είχε συμμετάσχει σε αδιαφανή προμήθεια ψηφιακών του ΟΤΕ από τη «Ζήμενς» το 1989.

Η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν άμεση και αποστομωτική. Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, στις 20/5/1996 - ανάμεσα στα άλλα - τονιζόταν:

*

«Τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και του "Ελεύθερου Τύπου", που προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ και προσωπικά τον επίτιμο Πρόεδρό του, Χ. Φλωράκη, σ' αυτό το κλίμα παρασιτισμού και σήψης, δεν αγγίζουν το Κόμμα μας και τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη. Το ΚΚΕ σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του στέκεται αδιάλλακτος αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται τον τόπο. Είναι γνωστή δε η πάγια θέση του για έναν δημόσιο τομέα εκσυγχρονισμένο και απαλλαγμένο από τα δεσμά του μεγάλου κεφαλαίου, μοχλό ανάπτυξης σε μια πολιτική προς όφελος του λαού».

*

Στην ίδια εκείνη ανακοίνωση, αλλά και σε διαδοχικά ρεπορτάζ του «Ρ» (19/5/1996, 21/5/1996, 8/9/2000, 10/9/2000, 26/9/2000, κ.ά.) υπήρχε πλήρης περιγραφή των πραγματικών περιστατικών όσον αφορά στη συγκεκριμένη προμήθεια επί Οικουμενικής. Τόσο στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, όσο και στα ρεπορτάζ του «Ρ» καταρρίπτονταν μία προς μία οι αθλιότητες, αποκαλυπτόταν η αλήθεια, προέκυπτε με στοιχεία πώς το ΚΚΕ επέβαλε την αναθεώρηση των λεόντειων συμβάσεων του ΟΤΕ με τη «Ζήμενς» επί Οικουμενικής. Λεόντειες συμβάσεις που υπογράφτηκαν προ Οικουμενικής από το ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκαν μετά Οικουμενική από τη ΝΔ και στη συνέχεια πάλι από το ΠΑΣΟΚ...

*

Υπενθύμιζαν, τότε, προς όσους έκαναν ότι «ξεχνούσαν», πως:

α) Την απόφαση για τα ψηφιακά του ΟΤΕ με τη «Ζήμενς» δεν είχε λάβει η Οικουμενική, αλλά το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το Σεπτέμβρη του 1986 και οι διοικήσεις του ΟΤΕ επί Θεοφ. Τόμπρα (ΠΑΣΟΚ) το Μάρτη του 1988 και το Μάη του 1989 (αποφάσεις τις οποίες καταψήφισαν οι τότε κομμουνιστές συνδικαλιστές, με το ΚΚΕ να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις εναντίον των εν λόγω αποφάσεων).

β) Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, η νέα διοίκηση του ΟΤΕ επί κυβέρνησης Τζαννετάκη (υπό τους Μήνη - Κιουλάφα) όχι μόνο την απέστειλε στον εισαγγελέα αλλά και επαναδιαπραγματεύτηκε τη σύμβαση.

γ) Επί Οικουμενικής, η επιτροπή που συνέστησαν οι Μήνης - Κιουλάφας κι αφού έχει πετύχει βελτίωση της σύμβασης κατά 6 δισ., αποστέλλει πόρισμα στον Ξεν. Ζολώτα και τους πολιτικούς αρχηγούς με την επισήμανση: Είτε να υπογραφτεί η βελτιωμένη σύμβαση, είτε να ακυρωθεί και να προκηρυχτεί νέος ανοιχτός διαγωνισμός, με συνέπεια, όμως, αφενός, ατέρμονες δικαστικές διαμάχες με τις δύο εταιρείες και, αφετέρου, αδυναμία του Οργανισμού για δύο χρόνια να ικανοποιήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες - όπως είχαν υπαγορευτεί από τις λεόντειες συμβάσεις που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ - πάρθηκε η απόφαση να ακολουθηθεί η πρώτη λύση.

δ) Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που οι Βότσης και οι λοιποί θυμούνται ότι παραπέμφθηκε η τότε διοίκηση του ΟΤΕ στα δικαστήρια, «ξεχνούν» πως υπήρξε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

ε) «Ξεχνούν», επίσης, ότι η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΟΤΕ, του μόνου αρμόδιου οργάνου να κρίνει με ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική ανάλυση κατά πόσο υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Οργανισμού και κατ' επέκταση του κοινωνικού συνόλου, ήταν ομόφωνη, όπως ομόφωνη, επίσης, ήταν και η αποδοχή της από το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου (ΟΜΕ - ΟΤΕ), που με δημόσια τοποθέτησή του χαρακτήρισε την επιλογή αυτή ως τη μόνη δυνατή λύση σε μια περίοδο που κάθε άλλη εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την πορεία υλοποίησης ενός επενδυτικού προγράμματος επείγοντος χαρακτήρα.

*

Αλήθεια, οι Βότσης, Κοροβέσης και ΣΙΑ όταν αναληθώς αναφέρουν ότι το ΚΚΕ δεν είχε μέχρι σήμερα αντιδράσει στη λάσπη, δε γνωρίζουν τίποτα γι' αυτές τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και τα ρεπορτάζ του «Ρ»; `Η μήπως λένε συνειδητά ψέματα ώστε να παγιδεύσουν τον ανενημέρωτο αναγνώστη και πολίτη ότι αφού - τάχα - το ΚΚΕ «δεν αντέδρασε» τότε «κάτι τρέχει»...

***

Τα ίδια έγιναν το 2000.

Ηταν η εποχή που η πολιτική σκηνή δονείτο από τα «κότερα» των μεγαλοεπιχειρηματιών που σύχναζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Που οι μεν κατηγορούσαν τους δε στο ΠΑΣΟΚ σαν «σκαφάτους», «χλιδάτους» και «όργανα των διαπλεκόμενων».

Εκείνη τη στιγμή, ήταν - όλως τυχαίως... - που ξαναζεστάθηκε η «σούπα» με τα ψηφιακά ΟΤΕ - «Ζήμενς» του 1989 και επιχειρήθηκε και πάλι να εμπλακεί το ΚΚΕ. Και ήταν τότε ακριβώς που ο Χαρίλαος Φλωράκης (23/9/2000) έκανε τη γνωστή δήλωση (πώς και δεν τη θυμούνται οι Βότσης - Κοροβέσης;...) με την οποία γελοιοποιούσε τους προβοκάτορες:

*

«Πιστεύω να διαβάσατε στην εφημερίδα - δήλωσε ο Χαρίλαος - ότι μας έδωσε ο Κόκκαλης 4 δισεκατομμύρια. Ενάμισι δισεκατομμύριο πήρε ο Παπανδρέου, ενάμισι δισεκατομμύριο πήρε ο Μητσοτάκης και ένα δισεκατομμύριο δώσανε σε μένα. Με ρίξανε βέβαια». Και πρόσθεσε αμέσως μετά: «Δεν τα 'χω χαλάσει και σκέφτομαι τούτο. Τα λεφτά αυτά, αν δε θα έχει αντίρρηση ο Κωνσταντόπουλος που ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών, ο Κουβέλης που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δραγασάκης που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, να τα διαθέσουμε στο Σημίτη και τον Παπανδρέου για τα έξοδα που έκαναν και κάνουν για το ταξίδι στη Γιουγκοσλαβία, υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές ελευθερίες του σέρβικου λαού».

***

Τώρα, εν έτει 2009, τρία χρόνια αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο με τα δεκάδες εκατομμύρια της «Ζήμενς» προς το δικομματισμό, οι «λασπητζήδες» ξανάπιασαν το «μυστρί». Διασπείρουν «ανεπιβεβαίωτες φήμες» (!), όπως ομολόγησε ο Βότσης, τις ανακυκλώνουν, όπως ομολόγησε ο Κοροβέσης, και τις αναπαράγουν, όπως διαπράττει η «Ελευθεροτυπία»...

Επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι, πέραν του κλασικού δικομματισμού, υπάρχουν και τα «αντιεξουσιαστικά» και «αριστερά» ήθη.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ