Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητο το πλοίο των μακελάρηδων

Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην παρουσία στο λιμάνι της Πάτρας ενός ΝΑΤΟικού ναρκαλιευτικού. Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου

Σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση - πικετοφορία καλεί η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, σήμερα, Τρίτη, 1η του Σεπτέμβρη, στην πλ. Πίνδου της Πάτρας, στις 7.30 το βράδυ, ενάντια στον ελλιμενισμό της ΝΑΤΟικής - ιταλικής ναυαρχίδας «Granatiere», η οποία ανήκει στη Δεύτερη Μοίρα Ναρκαλιευτικών της Μόνιμης ΝΑΤΟικής Δύναμης στη Μεσόγειο. Μάλιστα, ο διοικητής της προτίθεται, σήμερα το βράδυ, να παραθέσει - εν πλω - δείπνο σε τοπικούς παράγοντες της περιοχής στους οποίους έχει απευθυνθεί με σχετική πρόσκληση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αμέσως μόλις παρέλαβε την εν λόγω «πρόσκληση» - πρόκληση για τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού, την επέστρεψε πίσω και με γραπτή δήλωση στα ΜΜΕ αναφέρει σχετικά: «Μόνο πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης στο λιμάνι της Πάτρας και η πρόσκληση σε δεξίωση για την υποδοχή της. Κανείς δεν πρέπει να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή μας. Είναι πρόκληση για το λαό η παρουσία δυνάμεων που αξιοποιούνται για την επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και την καταστολή των λαϊκών κινημάτων, τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, τους πολέμους, την κατοχή και σφαγή του γιουγκοσλαβικού, ιρακινού, αφγανικού και του παλαιστινιακού λαού. Η παρουσία τους προσβάλλει τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας.

Είναι ανεπιθύμητοι! Ο λαός και η νεολαία να τους "υποδεχτούν" με τον τρόπο που αξίζει σε εγκληματίες. Ταυτόχρονα, να καταδικάσουν τα στηρίγματα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας, την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ., τους τοπικούς παράγοντές τους και όλους αυτούς που ψάχνουν την "παγκόσμια ειρήνη" σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και ο ΟΑΣΕ. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΑΤΟ, με την ουσιαστική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, και η οποία μετατρέπει τη χώρα σε "ξέφραγο αμπέλι" για τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, ενισχύει τις ελληνικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και ανοίγει το δρόμο σε επεμβάσεις ενάντια στο λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ