Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... κέρδη για το κεφάλαιο τα σχέδια στον ΟΣΕ

Στην προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός υποσχέθηκε νέες χρηματοδοτήσεις στους ιδιώτες λεωφορειούχους των ΚΤΕΛ για την ανανέωση του στόλου, αναφέρθηκε στην παράδοση τριών μικρών λεωφορείων στον ΟΑΣΘ μέσα στο Σεπτέμβρη και έταξε «λαγούς με πετραχήλια» για το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τα σιδηροδρομικά, ο Ευρ. Στυλιανίδης είπε ότι μελετάται η κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας, παράλληλα με την οδική Εγνατία, προαναγγέλλοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Τέλος, για τις απολύσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για το «πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας» και μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την ΕΕ, θα δοθεί στους εργαζόμενους και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, είναι ολοφάνερο ότι το «σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ», εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα ακόμα πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, αλλά και στα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν κατά τεκμήριο το τρένο για τις μετακινήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ