Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Στο παιχνίδι της εκλογολογίας

Την ένταση της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, δίχως όμως η δυσαρέσκεια αυτή να βρίσκει την αναγκαία ριζοσπαστική διέξοδο και να οδηγεί σε αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος των κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η φθορά για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι αισθητή ακόμα και σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αν και από κοινού τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να εγκλωβίζουν ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων. Ειδικότερα, σε έρευνα της Marc για το «Εθνος της Κυριακής», το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,7% έναντι 27,5% της ΝΔ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,8%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, η ΝΔ 25,7%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 14,2%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και στις δύο δημοσκοπήσεις καταγράφουν ποσοστά κάτω του 3%. Στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», σύμφωνα με την Alco, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, έναντι 31,1% του Κ. Καραμανλή, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 32,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές αποδίδει στην κυβέρνηση το 73,8% των ερωτηθέντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ