Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΣΤ
Γέννημα - θρέμμα του συστήματος

Το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η ακρίβεια είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί να μονοπώλια. Καμιά λύση δεν μπορεί να δώσει οποιαδήποτε «Επιτροπή Ανταγωνισμού»...
Η ακρίβεια είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί να μονοπώλια. Καμιά λύση δεν μπορεί να δώσει οποιαδήποτε «Επιτροπή Ανταγωνισμού»...
Καταγγέλλοντας τις αυταπάτες περί του ότι ο λεγόμενος «υγιής ανταγωνισμός» μπορεί να είναι σύμμαχος του καταναλωτή ενάντια στην ακρίβεια, το ΚΚΕ καταψήφισε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ασκήθηκε η συνήθης κριτική περί «ανικανότητας» διαχείρισης και ελέγχων στην αγορά.

«Ανέκδοτο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης - αλλά και τα αντίστοιχα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - σχετικά με το ότι τα «τραστ» και η ακρίβεια μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω του ανταγωνισμού. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «η ύπαρξη τραστ στην ελληνική αγορά δεν αποτελεί ιδιομορφία της χώρας μας, αλλά αντίθετα αποτελεί γενικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του συνόλου των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του συνόλου των καπιταλιστικά ανεπτυγμένων οικονομιών» και έτσι «όσα μέτρα και Επιτροπές Ανταγωνισμού και αν λαμβάνονται, όχι μόνο δεν μπορούν να αντιστρέψουν αυτήν την κατάσταση, αλλά αντίθετα προσπαθούν να τη νομιμοποιήσουν».

Ο ανταγωνισμός είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος, επισήμανε στη συνέχεια ο βουλευτής, τονίζοντας πως «είναι σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων, των πολύ μικρών, των αυτοαπασχολούμενων και σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, γιατί ακριβώς όχι μόνο συμπίεση των τιμών δεν έχουμε, αλλά αντίθετα έχουμε αύξηση των τιμών», προσθέτοντας ότι «η λειτουργία του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών αποτελεί ένα τεράστιο ανέκδοτο». Καταλήγοντας, επισήμανε πως «αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια είναι μόνο η όξυνση της ταξικής πάλης, της ανειρήνευτης πάλης της εργατικής τάξης με τους κεφαλαιοκράτες και με τα πολιτικά κόμματα που τους υποστηρίζουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα το κρατούμενο οι νόμοι της «αγοράς»(2010-01-28 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι φταίνε για την ακρίβεια...(2008-02-20 00:00:00.0)
Στη λογική του ...«υγιούς ανταγωνισμού»(2006-03-02 00:00:00.0)
Πλήττει ΕΒΕ και εργαζομένους(2005-07-14 00:00:00.0)
Ανέχεια για το λαό υπερκέρδη για το κεφάλαιο(2004-10-20 00:00:00.0)
Τραστ κατά βιβλιοπωλείων(2001-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ