Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ με οδυνηρά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα

Να απορρίψουν και αυτή την αντιδραστική ρύθμιση προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία το ΚΚΕ. Αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους

Η κυβέρνηση - συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ και του κεφαλαίου - αποφάσισε να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία ρυθμίσεις της γνωστής για την αντιδραστικότητά της οδηγίας Μπολκεστάιν «για την απελευθέρωση των υπηρεσιών». Επιχειρείται, έτσι, να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις και νέοι τομείς για την κερδοφόρα δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ενώ τινάζονται στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα, αφού σύμφωνα με την «Μπολκεστάιν» είναι δυνατόν επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν εργαζόμενους στις χώρες εγκατάστασης με τους όρους που ισχύουν στη χώρα προέλευσης.

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου σημειώνει ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, αντίθετα με τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός για "μείωση τιμών" στον καταναλωτή και "αύξηση της απασχόλησης", στόχο έχει να διευκολύνει την είσοδο των μονοπωλίων και σε νέους κλάδους, με θετικούς όρους για την κερδοφορία τους».


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ