Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Φουντώνουν την αντιπαράθεση οι συνιστώσες

Με δυο κείμενα που συνυπογράφουν καταφέρονται κατά του ΣΥΝ μπροστά στις εργασίες που ξεκινάνε αύριο

«Λάδι στη φωτιά» που εξακολουθεί να «καίει» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν χτες οι συνιστώσες που συμμετέχουν σ' αυτόν, εκτός του ΣΥΝ, οι οποίες συνυπογράφουν δύο κείμενα ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης που αρχίζει αύριο το πρωί. Τα ζητήματα που θίγουν, βρίσκουν κάθετα αντίθετο τον ΣΥΝ. Οι συνιστώσες με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνουν στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη, αφού δεν στάθηκε δυνατό λόγω της διαφωνίας του ΣΥΝ, να διαμορφωθεί ένα κοινό κείμενο - εισήγηση στο σώμα.

Στα κείμενά τους βάλλουν κατά του Αλ. Τσίπρα σχολιάζοντας παλιότερη δήλωσή του όταν αναφέρουν «το "όλα απ' την αρχή" δεν μας αφορά. "Κάποια" δεν μπορούν να συζητηθούν από την αρχή». Βάλλουν κατά του ΣΥΝ συνολικά κάνοντας λόγο για «παλίνδρομες κινήσεις, αμφιλεγόμενες δηλώσεις, εξαγγελία πολιτικών προτάσεων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, ακύρωση στην πράξη μιας πλουραλιστικής εκπροσώπησης στα ΜΜΕ, ήταν η συνέχεια της μη εφαρμογής των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης. Ετσι όμως η αυθαιρεσία και ένα καθεστώς μονομερών επιλογών στις σχέσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, εμπεδώνονταν» αλλά και για «μη αναγνώριση των αιτιών της κρίσης, προσκόλληση σε ένα σχήμα που έχει ήδη ξεπεραστεί από τη ζωή, φοβερή διάσταση λόγων και έργων σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και εμμονή σε μια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ όπου τα μονοπώλια και τα προνόμια της μεγαλύτερης συνιστώσας είναι θέσφατο (...) ιδιαίτερα όταν μια ηγεσία αρνείται ουσιαστικά να πάρει τις ευθύνες της για μια εκλογική αποτυχία, ενώ, ταυτόχρονα, κάνει επιλογές και συνεργασίες ή ανέχεται φωνές στο εσωτερικό του χώρου της, που βάλλουν ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ». Καταγγέλλουν σαν προσχηματικά τα περί δημιουργίας «νέου κόμματος» απ' τον ΣΥΝ ώστε να μην αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχειώδη λειτουργία και συγκρότηση και κάνουν λόγο για «επιστρατευμένο "κομματικό πατριωτισμό", τέκνο των μηχανισμών και των φιλοδοξιών».

Ζητούν «ενοποίηση των διάφορων κέντρων λήψης αποφάσεων, έτσι ώστε η Κεντρική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκρίνεται συνθετικά στα θέματα πολιτικής γραμμής και τακτικής της κάθε περιόδου», «εφαρμογή όλων των αποφάσεων της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης», «Γραμματεία και Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή να είναι ο τόπος όπου γίνεται η επεξεργασία, η εκπόνηση, ο έλεγχος και παίρνονται οι αποφάσεις για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα», «ενιαία πανελλαδική λειτουργία, όχι ενιαίο κόμμα σήμερα, αλλά διπλές εντάξεις, κάρτα μέλους», «θητείες σε όλα τα όργανα», «ενιαία έκφραση προς τα έξω με Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημο εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα, συνέχιση «της αριστερόστροφης πορείας», δέσμευση «ότι αποκλείεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας», ενώ υπογραμμίζουν πως «δεν συμφωνούμε με την πολιτική συνεργασία με δυνάμεις όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι». Αξιώνουν «προστασία του ΣΥΡΙΖΑ από εσωτερικές αντιθέσεις και αντιφάσεις συνιστωσών, και κυρίως του ΣΥΝ» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ «υπονομεύεται έως ακυρώσεως αν στον Συνασπισμό κυριαρχήσει μια αντίληψη "διατασικών συναινέσεων" ειδικά με δυνάμεις που συστηματικά αρνούνται ή και υπονομεύουν το συριζικό εγχείρημα», αλλά και «ανάδειξη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας σε αντίθεση με τις συμπεριφορές της αστικής πολιτικής, χωρίς διαγκωνισμούς για θέσεις εξουσίας, διαμεσολάβηση, ηγεμονισμούς, συμμαχίες χωρίς αρχές κλπ.», λένε «όχι στα κλειστά διευθυντήρια και στα αρχηγικά/προσωποκεντρικά σχήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαβουλεύσεις για τα οργανωτικά ζητήματα(2009-11-04 00:00:00.0)
Παρέπεμψε τις αποφάσεις σε νέα συνεδρίαση(2009-10-27 00:00:00.0)
Μοιράζουν θέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα(2009-10-14 00:00:00.0)
Διαβουλεύσεις ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης(2009-07-15 00:00:00.0)
Μετ' εμποδίων οι διεργασίες(2009-07-08 00:00:00.0)
«Μετασεισμοί» διαρκείας...(2009-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ