Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διαβουλεύσεις ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης

Με καθυστέρηση δόθηκε χτες στη δημοσιότητα η απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Συνεδρίασε χτες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης που έχει οριστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με θέμα συζήτησης τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμά τους. Ζητούμενο της συνεδρίασης η συμφωνία σε ένα κείμενο που θα αποτελέσει και την εισήγηση στην πανελλαδική σύσκεψη. Προηγούμενο κείμενο απορρίφτηκε κατά τη συζήτησή του στη Γραμματεία απ' την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος με πέντε σημεία του, που όμως οι εκπρόσωποι των άλλων συνιστωσών δε συμφώνησαν να απαλειφθούν ή να διαμορφωθούν σε διαφορετική κατεύθυνση.

Αν και το αντικείμενο συζήτησης στην πανελλαδική σύσκεψη είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρείται παραπάνω από βέβαιο πως η συζήτηση θα επεκταθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο τρόπος με τον οποίο θα σταθεί δυνατό να αποκτήσουν ρόλο και λόγο οι ανένταχτοι, χωρίς αυτό να σηματοδοτήσει την εξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα, προοπτική που προσκρούει στην έντονη αντίδραση και άρνηση του ΣΥΝ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με καθυστέρηση δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Εκεί αναφέρεται σχετικά με την μετεκλογική διαχείριση του αποτελέσματος και το εξής: «Παρουσιάστηκε πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από διάφορες δηλώσεις συνιστωσών και στελεχών, που αφορούν στο χαρακτήρα, την προοπτική του, αλλά και στη σχέση του με τον ΣΥΝ. Οι ενέργειες αυτές δημιουργούν κρισιακά φαινόμενα στη λειτουργία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά».

Σε ό,τι αφορά στην παραπέρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΠΕ του ΣΥΝ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα και ότι «σε όλα τα κρίσιμα θέματα που άπτονται της πολιτικής, και οργανωτικής, φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πολιτική μας στρατηγική και το εναλλακτικό προγραμματικό σχέδιο, η διακυβέρνηση της χώρας εάν προκύψει, οι συμμαχίες στις κάθε φορά συγκεκριμένες συνθήκες, η εκλογική μας τακτική, η κατάρτιση ψηφοδελτίων και ευρωψηφοδελτίων, πρέπει να ισχύει ο κανόνας της ομοφωνίας ή της συναίνεσης». Και μόνο αν αυτό δεν επιτυγχάνεται - διευκρινίζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ - τότε «το λόγο έχει όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακαρπες οι διαβουλεύσεις(2009-11-26 00:00:00.0)
Χαρτοπόλεμος προτάσεων για τα οργανωτικά(2009-11-25 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τις θέσεις και τη στάση του ΣΥΝ(2009-11-10 00:00:00.0)
Διαβουλεύσεις για τα οργανωτικά ζητήματα(2009-11-04 00:00:00.0)
Παρέπεμψε τις αποφάσεις σε νέα συνεδρίαση(2009-10-27 00:00:00.0)
Μετ' εμποδίων οι διεργασίες(2009-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ