Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ» ΤΕΛΟΣ

ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ: «Η αδυναμία, όπως αποδεικνύεται, να οργανωθεί (και να διατηρηθεί...) μια τέτοιου είδους και αποτελεσματικότητας αστυνομία, εξελικτικά οδήγησε σε καταστάσεις που σήμερα ζούμε και... μας τρομοκρατούν, με "φυσικό" επακόλουθο να επιστρατευθεί η ΕΥΠ για να καλύψει κενά και αδυναμίες, προκαλώντας όμως ενδεχόμενες ενστάσεις και απορίες για το "σύννομο" των μεθόδων που εφαρμόζει η συγκεκριμένη υπηρεσία (για συλλογή πληροφοριών περί την εθνική ασφάλεια), όταν οι έρευνές της επεκτείνονται και σε δραστηριότητες πολιτών στο εσωτερικό. Και υπ' αυτό το πρίσμα, η τοποθέτηση επικεφαλής της συγκεκριμένης "διευρυνόμενης" υπηρεσίας, ενός εισαγγελικού λειτουργού που θα ελέγχει υποτίθεται τη νομιμότητα, την τήρηση της δημοκρατικής τάξης και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, εξηγείται και επικοινωνιακά...» (ο Θ. Οικονομόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ: «Η επιλογή Εισαγγελέως ως Διοικητή της ΕΥΠ έρχεται ως επιστέγασμα της επιτυχίας της εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος. Και σηματοδοτεί τη στροφή της Υπηρεσίας στο εσωτερικό της χώρας. Ελπίζομε ότι με τη στροφή αυτή δεν θα ζηλώσει τη δόξα της άλλοτε ΚΥΠ για... εσωτερικές δραστηριότητες! Διότι η απόσταση μεταξύ του Δόξα σοι ο Θεός και του Βόηθα Παναγιά δεν είναι μεγάλη» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Είναι περίεργο, απρόσμενο, αν όχι πονηρό, να αναλαμβάνει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ρόλους στους οποίους αποτυγχάνουν άλλες. Δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία. Η οποία ούτως ή άλλως χρειάζεται περιφρούρηση και επαγρύπνηση για να μπορεί να λειτουργεί. Αλλά δεν αναθέτει στις μυστικές υπηρεσίες την εντολή να εποπτεύουν όλο και περισσότερων άλλων κρατικών (...) ούτε πιο ήσυχη θα γίνει η κοινωνία με την ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στους μυστικούς πράκτορες ούτε το σωφρονιστικό σύστημα θα αποκτήσει ανθρωπιστικό ρόλο, όταν παρακολουθούνται οι κρατούμενοι με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ακόμα και στις όποιες προσωπικές στιγμές τούς έχουν απομείνει. Και βέβαια η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη με την ίδρυση όλο και περισσότερων φυλακών» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ