Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Η ανασύνταξη του κινήματος στο επίκεντρο

Καθημερινό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης

Τα χειρότερα για τους εργαζόμενους είναι μπροστά, αν δεν αποδυναμώσουν με την πάλη τους τα κόμματα του κεφαλαίου σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο
Τα χειρότερα για τους εργαζόμενους είναι μπροστά, αν δεν αποδυναμώσουν με την πάλη τους τα κόμματα του κεφαλαίου σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο
Με αμείωτη ένταση κλιμακώνεται το πλατύ άνοιγμα που υλοποιεί η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και συνολικά οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, στους τόπους δουλειάς για την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χρ. Κατσιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιόδευσε χτες το πρωί στο μηχανοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Π. Ράλλη. Στο επίκεντρο της κουβέντας με τους εργαζόμενους βρέθηκαν τα προβλήματα στην ΕΘΕΛ, απότοκα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, η οποία, με βάση τα ευρωενωσιακά χρονοδιαγράμματα και τις αποφάσεις πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2012. Ηδη, η εργοδοσία διοργανώνει συσκέψεις και συναντήσεις, μεθοδεύοντας ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο Χρ. Κατσιώτης και συμπλήρωσε: «Αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν οργανωθούμε, η εργατική τάξη, τα παιδιά μας, θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερο τίμημα. Είναι καθήκον μας σήμερα να ενισχύσουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι καθήκον μας να αποδυναμώσουμε τα κόμματα του κεφαλαίου και τις παραφυάδες τους, να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που καθορίζει τη στρατηγική του με βάση τα συμφέροντα των εργαζόμενων και μόνο». «Δεν είναι ανίκητοι», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο Χρ. Κατσιώτης. «Εχουμε τη δύναμη να τους τρομάξουμε, να τους αδυνατίσουμε και σε μια πορεία να τους ανατρέψουμε», κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Χτες, επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, επισκέφτηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στην πρώην «Ολυμπιακή», στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε, μετά την εκποίηση της εταιρείας. Ο Σπ. Χαλβατζής υπενθύμισε στους εργαζόμενους τη θέση και την πάλη του ΚΚΕ για την ανάγκη εθνικού Αερομεταφορέα, αλλά και για τον αγώνα του να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις. Υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν τα στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, όχι μόνον της ΟΣΠΑ, αλλά και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για τη σημερινή κατάσταση.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων

Οι εξορμήσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ συνεχίζονται τις επόμενες μέρες ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη

-- Στα πολυκαταστήματα «AVENUE» και «NOTOS».

-- Σε «OLYMPIC CATERING» και «EUREST» με τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη

-- Στις 12 μ., στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ., στο ΙΚΑ - Διεύθυνση Συντάξεων (οδός Νικηφόρου), με την Εύα Μελά, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 17/7

-- Στις 12 μ., στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», με την Γεωργία Φλούδα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στη 1 μ.μ., στο «CARREFOUR».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ