Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Συνεχίζεται το ανελέητο κυνηγητό

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα, ενάντια στην αντιμεταναστευτική βαρβαρότητα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ
Από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα, ενάντια στην αντιμεταναστευτική βαρβαρότητα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ
Ανυπεράσπιστοι, απροστάτευτοι και κυνηγημένοι, χωρίς στοιχειώδεις όρους διαβίωσης, με το φόβο της πείνας, της εύρεσης καταλύματος και της σύλληψης να πλανάται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια τους, αναγκάζονται να ζουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πάτρα και διέφυγαν τη σύλληψη, ιδιαίτερα δε μετά τη βάρβαρη επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα της Κυριακής και την ισοπέδωση του άθλιου καταυλισμού στην Ηρώων Πολυτεχνείου από τις μπουλντόζες της Νομαρχίας και του Δήμου.

Την ίδια στιγμή που ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Σπυρίδων Σπυρίδωνος, κάνει λόγο για ανθρωπιστική προσφορά της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της με την ισοπέδωση του καταυλισμού, οι πρόσφυγες έχουν διασκορπιστεί σε δεκάδες σημεία της πόλης και ψάχνουν να ξαποστάσουν για λίγο κάτω από γέφυρες, εγκαταλειμμένα κτίρια ακόμη και στην ύπαιθρο, αφού δεν έχει προβλεφτεί - όπως και τα τελευταία 12 χρόνια - καμιά πρόνοια και μέριμνα προς όφελός τους. Μάλιστα, αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής και ιατρικής παρακολούθησης.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά προκαλεί και η τύχη των ανήλικων παιδιών που μεταφέρθηκαν σε κέντρο που λειτουργεί στην Κόνιτσα, καθώς όσα είχαν συνοδούς φαίνεται πως δεν τα ακολούθησαν. Το μέλλον τους είναι αβέβαιο και αδιευκρίνιστο. Μάλιστα, τα παιδιά αυτά είναι πολύ μικρής ηλικίας για να μπορούν να αποφασίσουν από τη στιγμή που είναι μόνα τους και χωρίς κηδεμόνα.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει «τη βάρβαρη επιχείρηση σε βάρος δεκάδων, κυρίως ανήλικων, μεταναστών στην Πάτρα, στην οποία συντονισμένα προχώρησαν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο νομάρχης της Αχαΐας και ο δήμαρχος της Πάτρας του ΠΑΣΟΚ. "Αλλοθι", τους έδωσε με την υπογραφή του για την κατεδάφιση του καταυλισμού ο διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Τσονάκας, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνεται ότι: «Ερωτήματα γεννώνται για τους λόγους του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς δημιουργώντας κινδύνους για όλη τη περιοχή. Είναι φανερό ότι εξυπηρέτησε άμεσα τα σχέδιά τους για καταστροφή του καταυλισμού. Από την καταστροφή του καταυλισμού και την εκδίωξη των προσφύγων, άμεσο όφελος έχουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες της γης και μεγαλοκατασκευαστές που βλέπουν την περιοχή σαν ένα "καλό φιλέτο" για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γι' αυτό, άλλωστε, παραχώρησαν πρόθυμα τα μηχανήματά τους». Καταλήγοντας, καλεί το λαό της Αχαΐας «να καταδικάσει τις αγριότητες και τα απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των μεταναστών. Τα αντιδραστικά μέτρα και ο αυταρχισμός της ΕΕ και της κυβέρνησης θα στραφούν τελικά ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ