Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10423

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Πολιτική δίωξη σε βάρος βουλευτή του ΚΚΕ

Αρση της ασυλίας του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση για την κατάργηση των διοδίων, ζητά ο Αρειος Πάγος.


ΣΕΛ.  3
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέτωπο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα, μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων φορέων.


ΣΕΛ.  27

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με θωράκιση του πολιτικού συστήματος

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τα σχέδια αποκλειστικής χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

  • Να ελέγξουν τα κόμματα της αστικής εξουσίας, για να μη γίνεται ευάλωτη η αστική διακυβέρνηση και να ετοιμάσουν το έδαφος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, επιδιώκουν με τη δήθεν κατάργηση του «μαύρου πολιτικού χρήματος». Η διαφθορά, όπως και η εγκληματικότητα, δεν καταργείται απλά με νόμους όσον αφορά τα κόμματα που δέχονται το μαύρο χρήμα, που δέχονται τα δωράκια των επιχειρηματιών.
  • Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, με πρόσχημα τη διαφάνεια, να επιτρέψει καμιά μορφή παρέμβασης στην εσωτερική λειτουργία του. Θα προστατεύσουμε, και σήμερα και στο μέλλον, τους χιλιάδες ενισχυτές μας, που στηρίζουν το Κόμμα μας ανιδιοτελώς, ακόμα και από το υστέρημά τους. Πίσω από την ψεύτικη επιχείρηση «ελληνικά καθαρά χέρια», κρύβονται ακόμα πιο επώδυνα και αυταρχικά για το λαό μέτρα.
  • Το Κόμμα, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς, κυνηγημένους από το αστικό σύστημα, δεν ανέχεται ούτε έναν κομμουνιστή ή κομμουνίστρια που δε δικαιώνει τον τιμημένο τίτλο του Κόμματος. Καλούμε τους εργαζόμενους, να κάνουν και δική τους υπόθεση την απόκρουση της επίθεσης στο ΚΚΕ, στηρίζοντάς το πολιτικά και οικονομικά, ανεξάρτητα αν σε ορισμένα ζητήματα έχουν διαφορετικές απόψεις.

ΣΕΛ.  7  -  13

Eurokinissi

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ενιαίος αγώνας για φιλοαγροτική πολιτική

Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τα συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών, που τονίζει ότι οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς θα είναι πιο αποτελεσματικοί, αν είναι συντονισμένοι με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για μια πραγματικά φιλοαγροτική πολιτική. Ανακοίνωση - κάλεσμα και της ΠΑΣΥ στους ροδακινοπαραγωγούς.


ΣΕΛ.  24  -  25

Εστειλα στο Κόμμα

Του Φώντα Λάδη

Εστειλα στο Κόμμα

δέκα μάρκα ακόμα

Μη γράψουν τ' όνομά μου

μόνο τα αρχικά μου.

Οχι πως φοβάμαι

- τι εργάτης θα 'μαι -

για τόσα όμως δεν κάνει

να χαλάν μελάνι.

Τα πολλά σαν πάρτε

τ' όνομά μου βάλτε

και πλάνο τομέα

και με κεφαλαία.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ