Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Μηχανισμός για την ένταση της καταστολής

Τεράστιες οι ευθύνες των κομμάτων, που συνδράμουν την κυβέρνηση στη συγκρότηση του ΕΣΕΑ

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει «πακέτα» κατασταλτικών μέτρων, αναζητά επίμονα πολιτικούς συνενόχους, οργανώνοντας συναινετικές συσκέψεις για θέματα δημόσιας τάξης. Σε μια από αυτές τις συσκέψεις, στις οποίες συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε από τα κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά με το προσχέδιο νόμου που αφορά τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΕΣΕΑ). Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το ΕΣΕΑ θα είναι συμβουλευτικό όργανο στη χάραξη γενικής πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας.

Τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με το προσχέδιο είναι αποκαλυπτικά για το περιεχόμενο και τις στοχεύσεις του ΕΣΕΑ. Τα κόμματα καλούνται να τοποθετηθούν πάνω στα παρακάτω, ανάμεσα σε άλλα, ζητήματα: Στο στρατηγικό σχεδιασμό σε εθνικό επίπεδο, στην πολιτική εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, στη διαμόρφωση των γενικών κατευθύνσεων και στόχων της κυβερνητικής πολιτικής για την εσωτερική ασφάλεια σε επιμέρους τομείς, στην οργάνωση των δομών των υπηρεσιών ασφαλείας με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του επιπέδου εσωτερικής ασφάλειας, στον προσδιορισμό του πλαισίου των θεσμικών μέτρων, προληπτικού και κατασταλτικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας τάξης. Ο όρος «δημόσια τάξη» χωρά από την απλή αστυνόμευση μέχρι την καταστολή ή απαγόρευση διαδηλώσεων, τις οποίες στοχεύουν κάθε φορά οι κάμερες - χαφιέδες.

Επίσης, το ΕΣΕΑ θα επιλαμβάνεται της παρακολούθησης της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής για θέματα εσωτερικής ασφάλειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, ενώ θα αποτιμά το κυβερνητικό έργο στα παραπάνω ζητήματα και θα διατυπώνει ανάλογες εισηγήσεις προς το υπουργικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα συλλογικά κυβερνητικά όργανα. Ολα τα παραπάνω επαναφέρουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες των κομμάτων που συμμετέχουν στην επιτροπή για το ΕΣΕΑ, αφού επί της ουσίας συμβάλλουν ώστε να νομιμοποιηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις ο αντιδραστικός ρόλος που αυτό θα κληθεί να παίξει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα(2012-09-01 00:00:00.0)
Ζητά τη συναίνεση για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα(2009-05-08 00:00:00.0)
Αχόρταγος ο «επιχειρηματικός κόσμος»(2004-10-02 00:00:00.0)
Οργανα και διαδικασίες της αξιολόγησης(2003-03-18 00:00:00.0)
«Βόμβα» Μπους στο όνομα της «ασφάλειας της πατρίδας»!(2002-07-17 00:00:00.0)
Αναπάντητα τα ερωτηματικά για τη μυστικοπάθεια(1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ