Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητά τη συναίνεση για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα

Επιστολή έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στα πολιτικά κόμματα και τα καλεί σε σύσκεψη για θέματα καταστολής

Κλίμα συναίνεσης στα κατασταλτικά μέτρα αναζητεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Στα πλαίσια αυτά, με χτεσινή επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκη προς τα κόμματα της Βουλής, η κυβέρνηση ζητά να προσέλθουν σε σύσκεψη προκειμένου όπως λέει «να ανταλλάξουμε απόψεις σε μείζονος και διαχρονικής σημασίας ζητήματα»...

Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως η προτεινόμενη κοινή συνάντηση «δύναται να αποτελέσει την απαρχή διαλόγου σε μια σειρά προβλήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και γενικότερα στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας». Ομως, η πολιτική αυτή ήδη υλοποιείται από την κυβέρνηση και έχει άμεση σχέση με την υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα καταστολής. Είναι η πολιτική που εντείνει την καταστολή και χτυπά το λαϊκό κίνημα. Είναι η πολιτική που τρομοκρατεί τους μετανάστες με τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές, με αστυνομικούς ελέγχους, συλλήψεις, προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς, εισβολές σε σπίτια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φέρεται να λαμβάνει πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Με πρόσχημα τα προβλήματα στην κυκλοφορία, οι αστυνομικές δυνάμεις θα διατάζονται να παρεμβαίνουν και να περιορίζουν τους διαδηλωτές όποτε και όπως επιθυμούν. Οπότε όσοι διαδηλώνουν είναι, εν δυνάμει, παραβάτες.

Στη σχετική επιστολή ο Χ. Μαρκογιαννάκης θέτει και την ημερήσια διάταξη της σύσκεψης στην οποία καλεί τα πολιτικά κόμματα. Πρώτο θέμα θα είναι η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στη χάραξη της γενικής πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας, την οποία, έτσι και αλλιώς, αποφασίζει η κυβέρνηση. Ακολουθεί η χρήση και αξιοποίηση των καμερών του C4i που επιτηρούν την καθημερινή δραστηριότητα του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής. Η «αξιοποίηση» του οπτικού τους υλικού είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Αλλα θέματα θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., η συμπλήρωση διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου του αστυνομικού προσωπικού, η στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών και η επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού, τα πρόσθετα έργα που απασχολούν τις αστυνομικές υπηρεσίες (όπως επιδόσεις εγγράφων δημόσιων αρχών) και το ζήτημα της εισόδου στην Ελλάδα «μη νομίμων οικονομικών μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ