Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πανδώρα» περιορισμένης ευθύνης

Η «Πανδώρα» του «Βήματος» ενημερώνει τον κύριο διευθυντή της πως την προβλημάτισαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων. Αυτό δεν είναι κάτι το καινοφανές. Η «Πανδώρα» προβληματίζεται μονίμως με οτιδήποτε σχετικό με το ΚΚΕ, αφού στον καταμερισμό έχει αναλάβει το ρόλο του συκοφάντη. Αφού παραθέτει την εξής φράση απ' τη συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα «άλλο πράγμα η ιδιωτική χρηματοδότηση κι άλλο πράγμα η μίζα και το μαύρο πολιτικό χρήμα, η οικονομική εξάρτηση από μεγαθήρια», η Πανδώρα αναρωτιέται εμπλέα υποκρισίας: «Δεν κατανοώ γιατί είναι σωστό να δέχεσαι τα λίγα αλλά λάθος να δέχεσαι τα πολλά».

Θέλει και δεν καταλαβαίνει, απαντάμε εμείς. Γιατί κάθε νοήμον ον αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα τα 5 ευρώ που μπορεί να σου δίνει ένας εργάτης, κι άλλο πράγμα οι σακούλες με τα εκατομμύρια μάρκα που η ΖΗΜΕΝΣ κατέθετε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλο πράγμα η ενίσχυση ενός κόμματος από ανθρώπους που θέλουν, μέσω της οικονομικής εισφοράς να το ενισχύσουν πολιτικά, να διευρύνουν τη δυνατότητα της πολιτικής του δράσης, κι άλλο πράγμα η μίζα, το μαύρο πολιτικό χρήμα και η εξάρτηση απ' τα οικονομικά μεγαθήρια. Αλλο πράγμα μια πολιτική που διαμορφώνεται με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα κι άλλο μια πολιτική φιλομονοπωλιακή «λίπασμα» της διαφθοράς, της εξαγοράς.

Λίγο παρακάτω, η «Πανδώρα» προσπαθεί να αντιγράψει το αισχρό στυλάκι του Πάγκαλου. Γράφει πως η Αλ. Παπαρήγα τής θυμίζει «τηλεοπτικές περσόνες που ενώ εξανίστανται στο άκουσμα συζυγικών απιστιών, το παρουσιαστικό τους και το βιογραφικό τους αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν είναι δα και του παρθεναγωγείου». Ο «εκλεκτός» κόσμος απ' όπου εμπνέεται η «Πανδώρα» τις παρομοιώσεις, τα σενάρια, τα συκοφαντικά και προβοκατόρικα γραπτά της, ο κόσμος της σαπίλας και του εξυπνακισμού, μακράν απέχει απ' αυτόν στον οποίο κινείται το ΚΚΕ. Αντιλαμβανόμαστε, ωστόσο, ότι η νεόκοπη συντάκτρια στη συγκεκριμένη σελίδα του «Βήματος», ενδεχόμενα και να εποφθαλμιά τη μονιμότερη παρουσία της στη στήλη. Και προφανώς αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξετάσεις στη σύνταξη, για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να διαχειριστεί την αντιΚΚΕ προπαγάνδα, όπως έκαναν και οι προκάτοχόι της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ