Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ζητούν εκλογές το Σεπτέμβρη

Αμεση διενέργεια πρόωρων εκλογών αμέσως μετά το καλοκαίρι (Σεπτέμβρης), προκειμένου να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010, ζήτησε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Να «νομιμοποιηθεί» δηλαδή ο δικομματισμός από τη νωπή λαϊκή εντολή, ώστε να προωθήσει νέα σκληρά, αντεργατικά μέτρα. Ο Παπανδρέου, δήλωσε τη στήριξή του στην επανεκλογή Παπούλια, ως Προέδρου της Δημοκρατίας, «και προτείνουμε στη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία να συμφωνήσουμε από σήμερα στην επανεκλογή του, παράλληλα με την απόφαση για την άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Φυσικά, ο Παπανδρέου βάλθηκε να πείσει ότι πρεσβεύει άλλη πολιτική από της ΝΔ, δήθεν φιλολαϊκή. Ωστόσο, υποσχέθηκε «άμεση αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων μας και των αγορών στην ελληνική οικονομία με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάταξης και αναθέρμανσης της οικονομίας», πρόγραμμα προφανώς κινούμενο στο γνωστό, αντιλαϊκό ευρωενωσιακό πλαίσιο. Οπως υποσχέθηκε και «επαναδιαπραγμάτευση με την ΕΕ, προς όφελος όλων των πολιτών που ασφυκτιούν, του χρονοδιαγράμματος των υποχρεώσεών μας ως μέλος της ΟΝΕ», άρα να πληρώσουμε όσα ζητούν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι με λίγες δόσεις παραπάνω. Εθιξε και την παντελή, όπως τη χαρακτήρισε, «έλλειψη σοβαρής και ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, από τα θαλάσσια σύνορά μας μέχρι και την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας» πιστός στη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που θέλει κι αυτός να εφαρμόσει.

Προηγούμενα, ανοίγοντας τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου, ο γραμματέας του Γ. Ραγκούσης πιάστηκε από τις ευρωεκλογές, μιλώντας για «μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ». Οτι «θεμελιώθηκαν πολιτικοί συσχετισμοί που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας την επόμενη δεκαετία» και «το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη εναλλακτική εκδοχή διακυβέρνησης». Συνέχισε ότι «οι ευρωεκλογές ζήτησαν εθνικές εκλογές. Γιατί αν οι πολίτες δεν επιθυμούσαν εκλογές, δε θα διατύπωναν τη βούλησή τους για την αλλαγή κυβέρνησης». Πρόσθεσε ότι ετοιμάζουν το πρόγραμμά τους ενόψει ΔΕΘ και γενικά δουλεύουν όλοι οι τομείς του κόμματος. Μετά τις 17/8 το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ενώ πρόεδρος και Πολιτικό Συμβούλιο θα ασχοληθούν με τη συγκρότηση της Επιτροπής Κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα προκαλέσουμε εκλογές το Μάρτη(2009-06-30 00:00:00.0)
Βάζει πλάτες για τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας(2009-06-10 00:00:00.0)
Με χιλιοειπωμένα συνθήματα και αόριστες υποσχέσεις(2007-08-18 00:00:00.0)
Οξείς χαρακτηρισμοί και... υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16(2007-07-03 00:00:00.0)
Παροχολογία, αναξιοπιστία και ολίγος ...Σημίτης(2004-03-06 00:00:00.0)
"Θεμέλιος λίθος" στο σκάνδαλο της μονάδας στη Φλώρινα(1998-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ