Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να τιμωρηθούν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για τη δικομματική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ»:

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ας πράξουν το αυτονόητο, αυτό που όφειλαν να κάνουν από καιρό: Να ερευνήσουν και να καταδείξουν με ευθύνη τους, στο εσωτερικό των κομμάτων τους τουλάχιστον, τα στελέχη που δωροδοκήθηκαν από την πολυεθνική.

Αυτό να κάνουν και ας αφήσουν τις διακηρύξεις για δήθεν μέτρα υπέρ της διαφάνειας και της κάθαρσης, ας αφήσουν τα ψευτοδιλήμματα για εξεταστική επιτροπή ή δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο "Ζήμενς". Ολα αυτά είναι μέσα συγκάλυψης της διαπλοκής, της συνύφανσής τους με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο "Ζήμενς" και οι μεγάλες διαστάσεις του, με διάφορες πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Βουλής, έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Στήριξε και στηρίζει την πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με παράλληλη διενέργεια δικαστικής έρευνας, παρότι γνωρίζει ότι και αυτό το σκάνδαλο θα κουκουλωθεί. Το ΚΚΕ απαιτεί τη δίκη και την τιμωρία στη χώρα μας των πρωταγωνιστών του σκανδάλου. Καλεί το λαό να μη δεχτεί η δίκαιη απαίτησή του για διαλεύκανση και τιμωρία να αξιοποιηθεί από το δικομματισμό και τους μηχανισμούς του συστήματος για αποπροσανατολισμό, κοροϊδία και μεθοδεύσεις που θα είναι σε βάρος του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ