Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θέλουμε να είμαστε μαζί και στα δύσκολα και στις νίκες

Χαιρετισμός της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες στο πάρκο ΦΙΞ

Αποψη από τη συγκέντρωση
Αποψη από τη συγκέντρωση
«Θέλουμε να είμαστε μαζί πριν από όλα. Μέσα και έξω στους τόπους δουλειάς, εκεί που ζείτε, στις φτωχογειτονιές, πολλές από τις οποίες σας αναγκάζουν σε ένα είδος αποκλεισμού». Τα παραπάνω τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους μετανάστες και τις μετανάστριες που κατέκλυσαν το πάρκο του ΦΙΞ στο διήμερο του Κόμματος και της ΚΝΕ για το μεταναστευτικό, και συνέχισε: «Θέλουμε να είμαστε μαζί και στα δύσκολα, στην ανασύνταξη του κινήματος, και στην αντεπίθεση και στις νίκες. Θέλουμε να 'μαστε μαζί και στα γλέντια, στη χαρά και στον πολιτισμό. Σε όλα μαζί. Να, ποια είναι η θέση μας. Μια θέση που την απευθύνουμε πριν απ' όλα στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας».

H Aλέκα Παπαρήγα με έναν ζεστό, ανθρώπινο, κομμουνιστικό χαιρετισμό, αποκαλώντας τους μετανάστες και τις μετανάστριες «αδέλφια», σημείωσε τη μεγάλη ευθύνη που αισθάνεται καθημερινά το ΚΚΕ να μην επιτρέψει «το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού να επηρεάσει τους εργάτες και τις εργάτριες της χώρας μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, τον ελληνικό λαό που έχει πίσω του μια ιστορία και πατριωτικών και διεθνιστικών αγώνων και παλιότερη και πρόσφατη».

Γιατί όπως εξήγησε, «όταν υποφέρει ο μετανάστης, ο πολιτικός πρόσφυγας στον τόπο μας, ακόμα πιο έντονα θα υποφέρει και ο Ελληνας εργαζόμενος. Και το αντίθετο. Οταν οι Ελληνες εργαζόμενοι υποφέρουν, θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο οι μετανάστες. Οσο εξαρτάται από εμάς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πείσουμε ότι ούτε για ένα πρόβλημα στην Ελλάδα, ούτε για την ανεργία, ούτε για την εγκληματικότητα, για κανένα πρόβλημα δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Ανεργία, κοινωνική εγκληματικότητα υπάρχει στον καπιταλισμό παντού».

Δεσμευόμαστε


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες που έχουν «ιδιαίτερα οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες για ό,τι συνέβη σε όλο τον 20ό αιώνα και ό,τι συμβαίνει σήμερα. Ο καπιταλισμός προκάλεσε τη μετανάστευση. Φταίει ο καπιταλισμός των χωρών που γεννάνε τη φτώχεια και ωθούν τους λαούς στη μετανάστευση, φταίει ο καπιταλισμός που δέχεται τους μετανάστες για να ρίξει κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης. Ακριβώς επειδή υπάρχει ανεργία, η αστική τάξη ήθελε και τους μετανάστες. Κι όταν η ανεργία φουντώνει, εμφανίζεται το πρόβλημα το μεταναστευτικό απατηλά και ψεύτικα σαν την αιτία είτε της ανεργίας είτε της κοινωνικής εγκληματικότητας».

Στη συνέχεια ανέφερε με έμφαση:

«Υποσχόμαστε και μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη να μη σκεφτούμε καθόλου αν κάποιος δε ρίξει το σφυροδρέπανο στην κάλπη, γιατί διαφωνεί μαζί μας για τις θέσεις μας για τους μετανάστες, γιατί πιστεύει τα δηλητηριώδη κηρύγματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη "μηδενική ανοχή" ή επηρεάζεται κι από τα φασιστοειδή κηρύγματα του ΛΑ.Ο.Σ. ή από τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου που υπερασπίζονται άλλες - τάχα σύγχρονες - πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας. Εμείς ένα πράγμα μετράμε. Οτι αργά ή γρήγορα ο δικός μας σπόρος θα φουντώσει».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Ολοι μαζί, λοιπόν, στους αγώνες, στην αντεπίθεση, στην ανάκαμψη, στον προλεταριακό διεθνισμό, στους αγώνες εδώ, στην αλληλεγγύη στις πατρίδες σας. Στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία, στην επανένωση των οικογενειών σας, στην προσπάθεια να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο τα πιο αδύναμα τμήματα των μεταναστών, γυναίκες και μικρά παιδιά. Υποσχόμαστε να επανέλθουμε με θέσεις, προτάσεις αγώνες, με την αγωνία να ανταποκριθούμε. Είμαστε κομμουνιστές και δε θέλουμε να έχουμε το όνομα, θέλουμε πάνω από όλα να έχουμε την ουσία και τη χάρη».

Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα
Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Κιάρι Ενέα Κωνσταντίν, νεαρός μετανάστης από την Αλβανία και μέλος της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ