Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ
Επιμένει για εικονικές εγγραφές

Ο συνήγορος του Θ.Τσουκάτου, Δ. Γκούσκος, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84», επέμεινε ότι το απόσπασμα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ από το βιβλίο εσόδων του και όπου δε φαίνεται η εισροή χρημάτων που μαρτυρά ο Τσουκάτος, «αυτό το χαρτί που εμφανίστηκε είναι η τελευταία απόδειξη της αλήθειας των ισχυρισμών Τσουκάτου (...) Δεν υπήρξε λογιστική παρακολούθηση εκείνα τα χρόνια του ταμείου του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, οι εγγραφές εκεί ολοφάνερα είναι εικονικές (...) Οι εικονικές εγγραφές προκύπτουν από το ίδιο το έγγραφο. Το πρώτο εξάμηνο του '99 (όπου αναπτύχθηκε πλήρως η οικονομική εκστρατεία για τη συλλογή των οικονομικών ενισχύσεων) δεν προκύπτει από το χαρτί να έχει γίνει είσπραξη μιας δραχμής. Σας φαίνεται αυτό λογικό; Είναι πειστικό; Μπορεί να έχει συμβεί έτσι;

»Μετά, υπάρχουν κάποιες σποραδικές εγγραφές μικρών ποσών, για να έρθει ο Δεκέμβριος του '99 (έξι μήνες μετά τις ευρωεκλογές, επτά μήνες μετά το συνέδριο του κόμματος, γιορτές είχαμε τότε, Χριστούγεννα, δεν υπήρχε επιτροπή συλλογής οικονομικών ενισχύσεων, είχαν αποπληρωθεί και τα χρέη των ευρωεκλογών) και να εγγραφούν στο χαρτί 400 εκατομμύρια, τα 4/5 της ετήσιας συλλογής οικονομικών ενισχύσεων, ότι δήθεν εισπράχθηκαν μέσα στο Δεκέμβριο.

»Αυτό εξηγείται μόνο επειδή ήταν και τα Αγιοβασιλιάτικα δώρα. Δεν θα παραιτηθεί από τη λογική του κανένας σε αυτό τον τόπο. Οι εγγραφές είναι εικονικές. Με ποια έννοια; Οταν ήρθε το τέλος του χρόνου, σκέφτηκαν οι αρμόδιοι να κλείσουν τον Ισολογισμό του '99. "Ελάτε να συμπληρώσουμε και αυτά τα ποσά των οικονομικών ενισχύσεων" και έπεσαν ποσά φύρδην - μίγδην για να συμπληρωθεί ο Ισολογισμός κατά νόμο και να πάει στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ