Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τροφοδοτεί εκλογολογία και σκανδαλολογία

Περί ...διαφάνειας μιλά η ΝΔ, εκμεταλλευόμενη την υπόθεση Τσουκάτου

Τον αποπροσανατολιστικό κουρνιαχτό της σκανδαλολογίας και της εκλογολογίας τροφοδοτεί συνεχώς η κυβέρνηση, επιδιώκοντας στη σκιά του να προωθήσει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και να δημιουργήσει το «πεδίο» της δικομματικής πόλωσης με το βλέμμα στραμμένο σε πρόωρες εκλογές.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις μίζες της «ΖΗΜΕΝΣ», αλλά και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη άνοιξη προσφέρουν την αφορμή για έντονες φραστικές, αλλά ανούσιες κόντρες μεταξύ των δύο μονομάχων, καθώς είναι κοινή η απόφαση για συγκάλυψη των σκανδάλων και θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίστηκε χτες η ανταλλαγή άσφαιρων πυρών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι στην υπόθεση «ΖΗΜΕΝΣ» «δεν ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση», αλλά ότι «επιχειρεί να προστατεύσει τα δικά του κορυφαία στελέχη». Ταυτόχρονα, ο Ευ. Αντώναρος εμφάνισε την κυβέρνηση ως υπέρμαχο της διαφάνειας επικαλούμενος μάλιστα την αντιδραστική πρόταση που κατέθεσε προχτές στη Βουλή ο Πρ. Παυλόπουλος για την αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο εκπρόσωπος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση που επανέλαβε χτες αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον Γ. Παπανδρέου ότι «επιχείρησε για μια ακόμα φορά να εμπλέξει με ανεπίτρεπτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δικούς του μικροκομματικούς σχεδιασμούς». Πάντως, ο Ευ. Αντώναρος απέφυγε να σχολιάσει τη «νέα» πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Μετά τον Γ. Τραγάκη και ο Απ. Σταύρου δήλωσε (στον «Αλφα 9.89») ότι «έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πολιτικά πράγματα, το πιθανότατο είναι να γίνουν πριν τις προεδρικές εκλογές το 2010». Επίσης, δεν είναι λίγοι οι γαλάζιοι βουλευτές που ζητούν την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από τον Κ. Καραμανλή, που εξαντλούνται σε κάποιες αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση, στο κόμμα και το επικοινωνιακό επιτελείο, προκειμένου να ανακόψει την καθοδική πορεία και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ακόμα και για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. «Εάν δεν υπάρξουν προηγουμένως πρωτοβουλίες που μπορεί να αλλάξουν το κλίμα ή να γίνει μια προσπάθεια ανάκαμψης θα είναι αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές», είπε χαρακτηριστικά (στον «Αθήνα 9.84») ο Γ. Μανώλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ