Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Βήμα για τη συνέχεια και την κλιμάκωση της πάλης

Αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία και την επίθεση της εργοδοσίας έδωσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική

Eurokinissi

Απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης όπως και στην απατηλή κυβερνητική προπαγάνδα που την συνοδεύει, έδωσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια που κάλεσε το ΠΑΜΕ στην Αττική, με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σωματείων και φορέων σε Αθήνα, Πειραιά και Κορωπί.

Στην Αθήνα, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή χιλιάδες εργαζομένων και λαού έστειλαν χτες το απόγευμα μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες.

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Χωρίς αναμονή οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΝΑΤΟ και ΕΕ». Πίσω από το σύνθημα αυτό, με τα πανό και τα μπλοκ Σωματείων, Ομοσπονδιών, Λαϊκών Επιτροπών και μαζικών φορέων, εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην Ομόνοια έκανε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αννα Πλιάτσικα, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, και ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.


«Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους» ήταν η απάντηση των διαδηλωτών στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια» και την «ανάπτυξη» που πατά πάνω στα συντρίμμια μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, δικαιωμάτων.

«Θέλουμε Συμβάσεις Συλλογικές, για όλη την Ελλάδα υποχρεωτικές», απάντησαν στους κάλπικους πανηγυρισμούς για τις ελάχιστες συμβάσεις που τάχα «επεκτείνονται», την ώρα που το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο παραμένει σε ισχύ και η εργασιακή ζούγκλα βασιλεύει στους χώρους δουλειάς.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση και την εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια: «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις».

Ζωντάνια και μαχητικότητα στα μπλοκ της πορείας

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή», ήταν το μήνυμα στο πανό της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ενώ την «Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις» απαίτησε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπ/γικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια
Την αντίθεσή της στην «ευέλικτη» και προσωρινή δουλειά διαδήλωσε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Τον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα στη δουλειά συνέδεσαν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο συμβασιούχοι από δήμους, στους οποίους η κυβέρνηση δείχνει το δρόμο της απόλυσης και της ανεργίας.

Μαζική ήταν η παρουσία νέων στα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και των φοιτητικών συλλόγων, διαδηλώνοντας για «751 κατώτερο μισθό».

Την απαίτηση των γυναικών για «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - Δουλειά με δικαιώματα» διαμήνυσε η ΟΓΕ, ενώ το αίτημα για «αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους» αποτύπωσε στο πανό της η ΟΒΣΑ.

Με το δικό της πανό συμμετείχε στην κινητοποίηση η Πρωτοβουλία Αποστράτων.

Από τη συγκέντρωση στην Αθήνα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απηύθυναν επίσης κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες για μια σειρά ζητήματα: Στην παρέμβαση που σχεδιάζουν εργαζόμενοι, γονείς και σύλλογοι γυναικών για τους παιδικούς σταθμούς. Στην κινητοποίηση που οργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!


«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», διαμήνυσαν οι διαδηλωτές μπροστά στη βιομηχανία διώξεων ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων.

Τόσο από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης όσο και από την κεντρική ομιλία, τα σωματεία κατήγγειλαν πως η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στη... «μεταμνημονιακή περίοδο» συνοδεύεται από ένταση της επίθεσης στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οπως τονίστηκε, τις επόμενες μέρες σέρνονται σε δίκες εργαζόμενοι, αγρότες και νέοι:

-- Στις 19 Σεπτέμβρη στήνονται νέα αγροτοδικεία στη Λάρισα.

-- Την 1η Οκτώβρη δικάζονται συνδικαλιστικά στελέχη από τους ΟΤΑ γιατί έδωσαν μάχη για το δικαίωμα των συμβασιούχων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-- Στις 2 Οκτώβρη προστίθεται άλλο ένα επεισόδιο στη δίκη των 35 συνδικαλιστών που κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν την Κοινωνική Ασφάλιση απέναντι στις άθλιες δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση.

-- Στις 10 Οκτώβρη δικάζονται νέοι που συνελήφθησαν προκειμένου κυβέρνηση και αστυνομία να υπερασπιστούν το άγαλμα του Τρούμαν, σύμβολο των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδιο δράσης για αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση (2017-02-24 00:00:00.0)
Γενική απεργία αύριο - ΟΛΟΙ στους δρόμους με το ΠΑΜΕ! (2016-02-03 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην απεργία και στην κάλπη (2014-12-04 00:00:00.0)
Να πάρουν απάντηση όσοι θέλουν να σφάξουν Μισθούς και Συμβάσεις (2013-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org