Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στον Πειραιά

Μετά τη συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης

INTIME NEWS

Μετά τη συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης
Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ χτες το απόγευμα και στον Πειραιά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία Καραϊσκάκη με τη συμμετοχή σωματείων του Πειραιά, φορέων και Λαϊκών Επιτροπών από τις γειτονιές της πόλης.

Μετά τις ομιλίες από τον Θανάση Ευαγγελάκη, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, και τον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, του Σωματείου Εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με εργαζόμενους της στεριάς και της θάλασσας, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους να στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με επίκεντρο τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Πολύτιμη παρακαταθήκη οι απεργιακές μάχες

Τη σημασία των κινητοποιήσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στους κλάδους του Τουρισμού, των Μεταφορών, των Τηλεπικοινωνιών, στους οικοδόμους, στο χρηματοπιστωτικό, στα νοσοκομεία, τόνισε στην ομιλία του ο Θ. Ευαγγελάκης, εστιάζοντας ταυτόχρονα στους πρόσφατους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών και των λιμενεργατών στην COSCO.

Η οργάνωση στα Συνδικάτα, οι αγώνες των εργαζομένων για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη, μπροστά στις μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε, υπογράμμισε.

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους που λένε ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η ζωή μας, δεν μπορεί το μέλλον μας, το μέλλον της νεολαίας να είναι η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι» ανέφερε, ενώ κατέληξε τονίζοντας: «Προοπτική για τους εργάτες, για τα λαϊκά στρώματα είναι ο αγώνας για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, που οι παραγωγοί του πλούτου θα μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς της δουλειάς τους και των κόπων τους».

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Μ. Μπεκρής σημείωσε: «Εμείς οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο από το 2010 ανήκει στο κινέζικο μονοπώλιο της COSCO βρισκόμαστε σε φάση σκληρής μάχης με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Κατά τη διάρκεια και την εξέλιξη αυτής της μάχης είχαμε και έχουμε απέναντί μας όλο το αστικό κράτος, το μεγάλο κεφάλαιο, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μπράβους και χρυσαυγίτες που είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας που από τη μία χτυπάνε εργάτες συνδικαλιστές και από την άλλη δημοσιογράφους, θέλοντας έτσι να τρομοκρατήσουν όσους σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή δουλειά με δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον ρόλο των ΜΜΕ που με λάσπη καταφέρονταν ενάντια στον αγώνα μας, κάνοντας λόγο για κομματικές συγκεντρώσεις 30 - 50 ανθρώπων, ενώ τον χαρακτήριζαν αγώνα εργατοπατέρων συνδικαλιστών... Δημοσιογράφοι που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους, του ΣΕΒ, της COSCO.

Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε και τον καθοριστικό ρόλο της υποτιθέμενης αμερόληπτης Δικαιοσύνης, η οποία μόνο αμερόληπτη δεν είναι, αφού απροκάλυπτα και θρασύτατα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της COSCO».

Απέναντι σε αυτήν τη συντονισμένη επίθεση, τόνισε, «η μάχη των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αποδεικνύει πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, αν δεν το διεκδικήσουμε, αν δεν αγωνιστούμε για το δίκιο μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της ένταξης όλων των ειδικοτήτων πλέον στο καθεστώς των ΒΑΕ μετά τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις Μάη - Ιούνη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε δίκη σέρνεται ο πρόεδρος την ερχόμενη Δευτέρα(2024-03-05 00:00:00.0)
Απεργούν στις 25 Οκτώβρη ναυτεργάτες, λιμενεργάτες και μεταλλεργάτες(2022-10-20 00:00:00.0)
Σε απεργιακό αναβρασμό για τη ΣΣΕ, για δουλειά με δικαιώματα(2022-04-16 00:00:00.0)
Εκδικάζεται η προσφυγή ενάντια στην ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ(2020-01-11 00:00:00.0)
Παρέλυσε όλος ο Πειραιάς(2019-09-25 00:00:00.0)
«Φουσκωτοί» παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του Σωματείου!(2018-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ