Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νέα κινητοποίηση ενάντια στην απληρωσιά στην Ανακύκλωση

Τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των μισθών από την εταιρεία «Waste Solutions», που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στις 26 Ιούλη, σημειώνει η Ενωση, «οι εργαζόμενοι με στάση εργασίας και καταγγελία στο ΣΕΠΕ είχαν απαιτήσει την καταβολή του μισθού εντός πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα, με τον εργολάβο να δεσμεύεται τότε πως θα ρύθμιζε το συγκεκριμένο ζήτημα». Ομως ο εργολάβος όχι μόνο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, αλλά καθυστέρησε πολύ περισσότερο την καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με καθολική συμμετοχή στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ενωση, ύστερα από απόφαση που πήραν σε έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους.

Το κλαδικό σωματείο αναδεικνύει επίσης τις τεράστιες ευθύνες του δήμου Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι ενώ γνωρίζει «την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα 3 χρόνια» συνεχίζει να εμπιστεύεται την περιουσία του δήμου «σε επιχειρηματίες που ασυδοτούν εις βάρος εργαζομένων και μάλιστα με συνέπειες για όλους τους δημότες της πόλης μας, καθώς η ανακύκλωση δεν γίνεται σωστά, τόσο λόγω της λειψής συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού από τον εργολάβο, όσο και γιατί οι συνθήκες μέσα στο εργοστάσιο δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν απερίσπαστα. Είναι καθημερινό σχεδόν το φαινόμενο τα απορριμματοφόρα του δήμου να μένουν ακινητοποιημένα, να μην κάνουν αποκομιδή, επειδή για τους παραπάνω λόγους το εργοστάσιο δεν μπορεί να δεχτεί παραπάνω ανακυκλώσιμο υλικό, διευκολύνοντας έτσι τον εργολάβο... Κι ας μαζεύονται στις γειτονιές όγκοι συσσωρευμένων σκουπιδιών».

Επιπλέον, το συνδικάτο τονίζει ότι «περιμένουμε ταυτόχρονα από την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει επιτέλους αποφασιστικά και να προβεί σε όλες εκείνες τις κυρώσεις που επιβάλλει η νομοθεσία».

Η Ενωση προβάλλει τα αιτήματα των εργαζομένων για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και έγκαιρη καταβολή μισθών στο εξής, μόνιμη και σταθερή δουλειά, άμεση υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ