Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Εντείνει την καταστολή σε βάρος των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 17/9 από το ΠΑΜΕ στον Βόλο ενάντια στις νέες διώξεις

Από τις κινητοποιήσεις στον Βόλο τον περασμένο Γενάρη ενάντια στους πλειστηριασμούς
Από τις κινητοποιήσεις στον Βόλο τον περασμένο Γενάρη ενάντια στους πλειστηριασμούς
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το «καλημέρα» της περιβόητης «μεταμνημονιακής περιόδου» να εντείνει την καταστολή απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αποτυπώνει η νέα ενεργοποίηση του «ιδιώνυμου» που η ίδια ψήφισε το Δεκέμβρη του 2017 για τη δικαστική δίωξη των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Συγκεκριμένα:

-- Το νέο χτύπημα αφορά τη δικαστική δίωξη σε βάρος 20 Βολιωτών, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο στις 10, 17 και 24 Γενάρη 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Μεταξύ όσων διώκονται, περιλαμβάνονται στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος (ο Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γ. Βλαχούτσος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο Θ. Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών), ο κομμουνιστής εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, Απ. Νάνος - ο οποίος, μάλιστα, στο προανακριτικό υλικό που παραπέμπει στο παλιό «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, καταγράφεται «να προΐσταντο... ως μέλος του συντονιστικού πυρήνα των μελών του ΠΑΜΕ»! - καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της πόλης.

-- Είχε προηγηθεί η παραπομπή σε δίκη στις 28/11/2018 των 7 κατηγορούμενων από τη Λάρισα - ανάμεσά τους ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, και ο Αγγελος Σίμος, στέλεχος του ΠΑΜΕ - για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκε στις 10/1/2018.

Να σημειωθεί ότι η παραπομπή γίνεται παρά το γεγονός ότι στην κατάθεσή του για τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης στα δικαστήρια της Λάρισας, ο μάρτυρας αστυνομικός λέει ότι δεν υπήρξε παρεμπόδιση των συμβολαιογράφων, αναφέροντας κατά λέξη ότι «η είσοδος ήταν ελεύθερη, δεν εμποδιζόταν από κανέναν και μπορούσε να εισέλθει ο καθένας μετά την επίδειξη της ταυτότητάς του κι αφού του γινόταν ο σχετικός σωματικός έλεγχος»... Οι δε συμβολαιογράφοι παραδέχονται στις καταθέσεις τους ότι τους υποδείχτηκε από την αστυνομία να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο από άλλη είσοδο και το αρνήθηκαν, καθώς και ότι δεν έγινε κάτι από τους συγκεντρωμένους εναντίον τους. Συγκεκριμένα, μια συμβολαιογράφος καταθέτει: «Δεν έγινε κάποιο επεισόδιο μεταξύ μας, ούτε τελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη σε βάρος μας ως άτομα, εξύβριση, απειλή ή σωματική βλάβη»...

Βεβαίως, αλλιώς εμφανίζονται τα γεγονότα στο κατηγορητήριο - προφανώς για να «δικαιολογηθεί» η παραπομπή σε δίκη - όπου αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι «...υπερβαίνοντας προφανώς τα όρια της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και υπεύθυνης κοινωνικής κριτικής, απειλώντας με προπηλακισμό και διαπόμπευση τους συμβολαιογράφους - υπαλλήλους πλειστηριασμών (...) ενέβαλαν στους ανωτέρω υπαλλήλους φόβο για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας...».

Ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική στάση, απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους κατά των πλειστηριασμών και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι διώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στα Δικαστήρια του Βόλου γκρεμίζουν συθέμελα όλες τις απάτες του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Λίγες μόλις ώρες μετά τις βαρύγδουπες αναφορές του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το "νέο παγκόσμιο πρότυπο", η κυβέρνηση προχωράει σε κρεσέντο καταστολής με στόχο να επιβάλει σιγήν ιχθύος απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που διατηρεί και βαθαίνει. Μαζί με τα χτεσινά και σημερινά "μπιλιετάκια" σε στελέχη του ΚΚΕ στην πόλη μας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, σε λίγες μέρες γίνεται άλλο ένα αγροτοδικείο στη Λάρισα.

Αποδεικνύεται ότι "έξοδος" για την κυβέρνηση είναι η πιο σκληρή υπεράσπιση των μνημονιακών νόμων που ψήφισε με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, βάζοντας στο γύψο το δικαίωμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη διαμαρτυρία, όπως κάνει με το δικαίωμα στην απεργία. Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών που πολλαπλασιάζονται στην κατά τ' άλλα "εποχή του τέλους των μνημονίων", συνοδεύονται με μέτρα για την τρομοκράτηση των λαϊκών οικογενειών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με μέτρα επιβολής και αποδοχής της παράδοσης των λαϊκών κατοικιών στις τράπεζες.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες».

Σε αγωνιστική απάντηση καλεί η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ

Απαντώντας στις νέες τρομοκρατικές διώξεις και την καταστολή, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ οργανώνει τη Δευτέρα 17/9, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων του Βόλου, όπου θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση δουλεύει για τα συμφέροντα των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών, των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα δικά τους κέρδη βγάζει στο σφυρί λαϊκές κατοικίες, τσακίζει εργατικά δικαιώματα, κυνηγάει στις πλάτες μας τα ματωμένα πλεονάσματα. Για λογαριασμό τους στέλνει εισαγγελείς, ΜΑΤ, λυτούς και δεμένους ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι για κινητοποιήσεις του Γενάρη στέλνει κλήσεις σε απολογία τώρα που θα προχωρήσει σε νέο μπαράζ πλειστηριασμών.

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω. Λέμε σε όλους τους τόνους ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Μαζί με τους συναδέλφους στις προβλήτες της COSCO, που η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να βγει η απεργία τους παράνομη, τους συναδέλφους από το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας που σέρνονται για τον ίδιο λόγο στα δικαστήρια, τους συναγωνιστές αγρότες των μπλόκων που στις 19 του Σεπτέμβρη αντιμετωπίζουν άλλο ένα αγροτοδικείο, όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά, έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org