Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Ερώτηση με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στους δήμους κατέθεσαν προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μανώλης Συντυχάκης. Οπως τονίζεται, ενώ πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, τα σημαντικά προβλήματα όσον αφορά τη λειτουργία τους παραμένουν άλυτα. Τα κυριότερα απ' αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης και προσωπικού, που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των αθλούμενων. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαμαρτυρίες από πολλούς δήμους και τις Ενώσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες από πολλούς δήμους και τις Ενώσεις τους σχετικά με την προθεσμία που έχει δοθεί προκειμένου να αδειοδοτηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το μικρό χρονικό περιθώριο, αλλά κυρίως τη χρηματοδότηση, το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει ο κάθε δήμος προκειμένου να δώσει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Και αυτό γιατί ενώ τα γήπεδα παραχωρήθηκαν στους δήμους, δεν έχουν την αντίστοιχη υποστήριξη σε προσωπικό και χρηματοδότηση ώστε να συντηρούνται και να τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Χρειάζεται να δοθεί λύση άμεσα, έτσι ώστε να συνεχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες και να αποφευχθεί ο κίνδυνος οριστικού ή προσωρινού σφραγίσματος των εγκαταστάσεων.

Ερωτάται η κυρία υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα να δοθούν παράταση χρόνου αλλά και χρηματοδότηση και προσωπικό, προκειμένου να πάρουν άδεια όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την επισκευή και τη συντήρησή του(2022-07-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση στην κυβέρνηση για το θέμα του παραλιακού μετώπου(2018-01-26 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα φλέγοντα ζητήματα των λαϊκών οικογενειών(2016-11-30 00:00:00.0)
Περιοδεία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου(2014-03-19 00:00:00.0)
Κάγκελα και στο Μοσχάτο(2007-05-20 00:00:00.0)
Να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού(2004-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ